2015 m. balandžio 22 d., trečiadienis

Kesadilijos


Pagalvojau, kad labai dažnai šis meksikietiškas patiekalas bus gaminamas vasarą. Skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs, tiek kitą dieną pašildytas. Belieka sulaukti vasaros J

„Queso“ ispaniškai „sūris“, tad „Quesadilla“ – skrudinta tortilija su sūriu.

Patiekalui reikės:
8 tortilijų,
150 - 200 g čedario sūrio,
1 vištienos krūtinėlės,
1 mažo svogūno,
1 skiltelės česnako,
1 morkos,
4 – 5 pievagrybių,
1 indelio marinuotų kukurūzų,
gabaliuko paprikos,
žiupsnelio paprikos miltelių,
žiupsnelio druskos,
gabaliuko sviesto,
aliejaus.

Pasiruošiame įdarą. Smulkiai supjaustome svogūną, česnaką, morką, pievagrybius, papriką ir viską beriame į įkaitintą aliejų. Lengvai apkepame ir sudedame mažais gabaliukais pjaustytą vištieną.

Sutarkuojame sūrį.

Keptuvėje išlydome mažą gabaliuką sviesto. Dedame tortiliją ir apkepame ją iš vienos pusės. Apverčiame, užberiame sūrio, uždedame įdaro ir sulenkiame. Dar kelias minutes apkepame iš visų pusių.

Kesadilijas perpjauname per pusę ir patiekiame.


Skanaus ir laukiame vasaros!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą