Pagalvojau, kad labai dažnai šis meksikietiškas
patiekalas bus gaminamas vasarą. Skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs, tiek kitą
dieną pašildytas. Belieka sulaukti vasaros J
„Queso“ ispaniškai „sūris“, tad „Quesadilla“ –
skrudinta tortilija su sūriu.
Patiekalui reikės:
8 tortilijų,
150 - 200 g čedario sūrio,
1 vištienos krūtinėlės,
1 mažo svogūno,
1 skiltelės česnako,
1 morkos,
4 – 5 pievagrybių,
1 indelio marinuotų kukurūzų,
gabaliuko paprikos,
žiupsnelio paprikos miltelių,
žiupsnelio druskos,
gabaliuko sviesto,
aliejaus.
Pasiruošiame įdarą.
Smulkiai supjaustome svogūną, česnaką, morką, pievagrybius, papriką ir viską
beriame į įkaitintą aliejų. Lengvai apkepame ir sudedame mažais gabaliukais
pjaustytą vištieną.
Sutarkuojame sūrį.
Keptuvėje išlydome mažą
gabaliuką sviesto. Dedame tortiliją ir apkepame ją iš vienos pusės. Apverčiame,
užberiame sūrio, uždedame įdaro ir sulenkiame. Dar kelias minutes apkepame iš
visų pusių.
Kesadilijas perpjauname
per pusę ir patiekiame.
Skanaus ir laukiame vasaros!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą