2015 m. rugpjūčio 26 d., trečiadienis

Tarta su cukinijomis ir varške


Užpuolant cukinijoms ši tarta mūsų namuose gaminama kartą ar du per savaitę. Skani šilta, bet labai mėgstama ir atvėsusi, nes tuomet ją galima imti į ranką ir valgyti be jokių įrankių. Smagu ;)

Jau ne kartą skaitau, kad daug kam nepatinka žodis tarta. Įvairūs siūlymai vadinti pyragu su įdaru ir pan. Tačiau tuomet dingtų aiškumas, nes būtent tarta reikia, kad kepinio pagrindas bus iš trapios tešlos.

Tartai reikės:
Pagrindui:
150 g miltų,
80 g sviesto,
50 ml vandens,
druskos.
Įdarui:
apie 300 – 350 g cukinijos,
500 g varškės grūdeliais,
1 kiaušinio,
5 – 6 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
50 – 60 g tarkuoto kietojo sūrio,
džiovintų žolelių.

Pagrindui sumaišome miltus su druska ir gabaliukais pjaustytą šaltą sviestą. Pirštais triname kol gauname trupinius. Palengva pilame šaltą vandenį, kol sulipiname vientisą prie rankų nelimpančią tešlą, kurią susukame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve 30 min.

Cukiniją supjaustome plonomis riekelėmis.

Varškę sumaišome su kiaušiniu, 30 g sūrio, žolelėmis.

Susmulkiname pomidorus.

Iš atvėsintos tešlos iškočiojame apskritimą, kurį įtiesiame į kepimo formą. Jeigu reikia apipjauname kraštus, palyginame dugną ir šonus. Tešlą subadome šakute, įtiesiame kepimo popierių, ant kurio užpilame pupelių ar ryžių. Pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 15 min. Praėjus laikui nuimame popierių su pupelėmis ar ryžiais ir paliekame kepti dar 10 min.

Ant tartos dugno išdėliojame cukinijas, pomidorus, užpilame varškės masę su priedais. Paviršių išlyginame ir pabarstome likusiu sūriu.

Kepame apie 30 – 40 min., kol paviršius gražiai pagelsta. Prieš baigiant kepti galime užmesti kelis baziliko lapelius.


Skanaus ir cukinijos puola!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą