2016 m. vasario 28 d., sekmadienis

Skruzdėlynas


Kažkada skruzdėlyną kepdavau pagal draugės Ievos mamos receptą. Nuo to kažkada jau praėjo daugiau kaip 20 metų.


Rašoma, kad skruzdėlynas yra daugiau mažiau lietuviškos kilmės desertas ir minima, kad jis buvęs populiarus tarp lietuviškos kilmės žydų.

Desertui reikės:
300 – 330 g miltų,
1 kiaušinio,
1 kiaušinio trynio,
1/2 stiklinės grietinės,
1 šaukšto degtinės,
aliejaus kepimui,
dirbtinio medaus,
aguonų.

Iš miltų, kiaušinio, trynio, grietinės ir degtinės užminkome kietą tešlą, kurią suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve per naktį.

Atvėsintą tešlą gerai išdaužome kočėlu.

Iškočiojame labai plonai ir supjaustome juostelėmis.

Kepame gerai įkaitintame aliejuje. Kepa labai greitai. Iškeptas juosteles sudedame ant popierinių servetėlių.

Iš juostelių medumi suklijuojame kalną, kurį pabarstome aguonomis.


Skanaus ir kažkada!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą