Reiktų daryti mažesnius, nes valgyti patogiau. Ir būtinai palaikyti šaldytuve.
Sausainiais reikės (15
- 18 vnt.):
100 g sviesto,
1 kiaušinio,
130 g rudojo cukraus,
140 – 150 g miltų,
80 g avižinių
dribsnių,
90 – 100 g smulkiai
tarkuotų morkų,
1 šaukštelio kepimo
miltelių,
1 šaukštelio
prieskonių meduoliams,
druskos,
100 – 120 g kreminio
sūrio,
50 g sviesto,
30 – 40 g cukraus
pudros,
šlakelio citrinos
sulčių.
Kambario temperatūros
sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušiniu. Suberti smulkiai tarkuotas morkas.
Išmaišyti.
Sumaišyti miltus,
avižinius dribsnius, kepimo miltelius, prieskonius ir druską. Mišinį suberti į
skystą masę. Maišyti ir kietesnės tešlos, kurią beveik galima minkyti. Tešlą
pridengti ir palikti šaldytuve apie 1 val.
Iš atvėsintos tešlos
formuoti mažus rutuliukus ir su didesniais tarpeliais (2-3 cm) išdėlioti ant
kepimo popieriumi įtiestos skardos. Kepti apie 12 - 15 min. iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusius gerai atvėsinti.
Kremui išsukti kreminį
sūrį su kambario temperatūros sviestu, cukraus pudra ir citrinos sultimis.
Gerai atvėsinti ir suklijuoti sausainius po du.
Palaikyti šaldytuve prieš
skanaujant.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą