2022 m. balandžio 24 d., sekmadienis

Sausainiai “Deimantai”

Receptas iš vienų kursų, kuriuos mėgau lankyti prieš visas pandemijas. Puikūs, klasikiniai, sviestiniai.

Sausainiams reikės:

115 g sviesto,

50 g cukraus pudros,

165 g miltų,

0,5 šaukštelio vanilinio cukraus,

žiupsnelio druskos,

1 kiaušinio,

2-3 šaukštų cukraus (apvoliojimui).

 

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukraus pudra. Plakti nereikia.

Sumaišome miltus su vaniliniu cukrumi ir druska, ir įmaišome į sviesto masę.

Tešlą greitai suminkome į kamuoliuką, iš kurio formuojame plonas „dešreles“. Jas įsukame į maistinę plėvelę ir mažiausiai 1 val. paliekame šaldytuve.

Lengvai išplakame kiaušinį ir plakiniu aptepame atvėsintos tešlos „dešreles“. Jas apvoliojame cukruje. Supjaustome riekelėmis ir išdėliojame kepimo popieriumi ištiestoje skardoje.

Kepame iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje, kol sausainių šonai lengvai paruduoja (apie 10 – 12 min.).



Skanaus ir klasika!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą