Receptas iš vienų kursų, kuriuos mėgau lankyti prieš visas pandemijas. Puikūs, klasikiniai, sviestiniai.
Sausainiams reikės:
115 g sviesto,
50 g cukraus pudros,
165 g miltų,
0,5 šaukštelio vanilinio cukraus,
žiupsnelio druskos,
1 kiaušinio,
2-3 šaukštų cukraus (apvoliojimui).
Kambario temperatūros sviestą išsukame su
cukraus pudra. Plakti nereikia.
Sumaišome miltus su vaniliniu cukrumi ir
druska, ir įmaišome į sviesto masę.
Tešlą greitai suminkome į kamuoliuką, iš
kurio formuojame plonas „dešreles“. Jas įsukame į maistinę plėvelę ir
mažiausiai 1 val. paliekame šaldytuve.
Lengvai išplakame kiaušinį ir plakiniu
aptepame atvėsintos tešlos „dešreles“. Jas apvoliojame cukruje. Supjaustome riekelėmis
ir išdėliojame kepimo popieriumi ištiestoje skardoje.
Kepame iki 180 0C įkaitintoje
orkaitėje, kol sausainių šonai lengvai paruduoja (apie 10 – 12 min.).
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą