2022 m. balandžio 19 d., antradienis

Avižiniai sausainiai su šokoladu

Daug jų prikepėm. Labai daug. Labai geram tikslui ir geriems žmonėms už jų gerus darbus.

Sausainiams reikės:

120 g sviesto,

80 g rudojo cukraus,

120 g miltų,

150 g avižinių dribsnių,

1 kiaušinio,

½ šaukštelio cinamono,

1 šaukštelio kepimo miltelių,

50 – 70 g šokolado gabaliukų,

žiupsnelio druskos.

 

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi. Įmušame kiaušinį ir toliau sukame.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, cinamonu ir avižiniais dribsniais ir supilame į sviesto ir cukraus masę. Išmaišome.

Suberiame šokolado gabaliukus. Masę permaišome ir paliekame šaldytuve bent pusvalandžiui.

Iš atvėsintos masės formuojame graikinio riešuto dydžio rutuliukus, kuriuos suplojame į blynus ir išdėliojame kepimo skardoje.

Kepame iki 1800 įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. arba kol lengvai paruduoja. Atvėsiname skardoje.



Skanaus ir geri darbai!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą