Dar vieni puikūs rugelach sausainiai.
Labai smagu juos gaminti. Ir žinoma, valgyti 😊
Rageliams reikės (32 vnt.):
100 g varškės,
150+40 g kambario temperatūros sviesto,
170 g miltų,
100 g cukraus,
½ stiklinės graikinių riešutų,
1 šaukšto prieskonių meduoliams,
1 mažo kiaušinio,
cukraus pudros.
Sumaišome sviestą
su varške ir įmaišome miltus. Trumpai paminkome kol produktai susijungia ir
tešla tampa vientisa.
Daliname tešlą į
dvi dalis. Iš kiekvienos formuojame plokščius nedidelius diskelius. Juos įvyniojame
į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms.
Pasiruošiame
įdarą. Riešutus, likusį sviestą, cukrų ir prieskonius virtuviniu kombainu
sutriname iki vientisos tepamos masės. Įdarą padaliname į dvi dalis.
Atvėsintą tešlą
kočiojame į 2 – 3 mm storio apskritimą. Kiekvieną paviršių aptepame viena
dalimi įdaro. Supjaustome (kaip picą) į 16 dalių. Kiekvieną dalį susukame į
ragelį, pradėdami nuo platesnio krašto link smaigalio.
Ragelius
išdėliojame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Ragelių paviršius lengvai
patepame plaktu kiaušiniu.
Kepame iki 180 0C
įkaitintoje orkaitėje apie 25 min., arba kol rageliai gražiai apkepa.
Atvėsintus
pabarstome cukraus pudra.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą