Dar vieni naujieji – triušio! O lietuviams pasagos neša
laimę.
Sausainiais reikės (25 vnt):
200 g marcipano masės,
150 g migdolų miltų,
100 g cukraus pudros,
1 kiaušinio,
2 šaukštų citrinos sulčių,
1 kiaušinio baltymo,
1-2 šaukštų vandens,
100 – 120 g migdolų riekelių.
Marcipaninę masę
susmulkiname rankomis į trupinius. Beriame migdolų miltus, cukraus pudrą,
pilame citrinos sultis ir mušame kiaušinį. Rankomis suminkome tešlą, kurią vyniojame
į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 1-2 val.
Tešlą padaliname į
25 vienodus rutuliukus. Iš kiekvieno jų suformuojame storus volelius. Aptepame
kiaušinio baltymo ir vandens plakiniu ir apvoliojame migdolų riekelėse.
Guldome į kepimo
popieriumi ištiestą skardą ir kepame apie 25 – 30 min. iki 180 0C
įkaitintoje orkaitėje. Atvėsiname ant grotelių.
Skanaus ir su triušio naujais!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą