2023 m. sausio 24 d., antradienis

Marcipaninės pasagos

Dar vieni naujieji – triušio! O lietuviams pasagos neša laimę.

Sausainiais reikės (25 vnt):

200 g marcipano masės,

150 g migdolų miltų,

100 g cukraus pudros,

1 kiaušinio,

2 šaukštų citrinos sulčių,

1 kiaušinio baltymo,

1-2 šaukštų vandens,

100 – 120 g migdolų riekelių.

 

Marcipaninę masę susmulkiname rankomis į trupinius. Beriame migdolų miltus, cukraus pudrą, pilame citrinos sultis ir mušame kiaušinį. Rankomis suminkome tešlą, kurią vyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 1-2 val.

Tešlą padaliname į 25 vienodus rutuliukus. Iš kiekvieno jų suformuojame storus volelius. Aptepame kiaušinio baltymo ir vandens plakiniu ir apvoliojame migdolų riekelėse.

Guldome į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepame apie 25 – 30 min. iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje. Atvėsiname ant grotelių.



Skanaus ir su triušio naujais!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą