2010 m. balandžio 13 d., antradienis

Čirviniai blynai


Kodėl blynai vadinami čirviniais turbūt aišku, nes keptuvės gaminamos tokios, kad jie iškeptų širdučių formos. Bet kas pasakys, o kodėl būtent tokios, kodėl ne būgnai, vynai ar kryžiai gaunasi? Ilgai galvos sukti net ir nereikia – mano versija yra tokia: o todėl, kad šiuos blynus mums kepė mamos, o dabar mes juos kepam savo mylimiausiems žmonėms. Paprasta, ką? :)

Kortos dažniausiai yra gaminamos iš specialaus popieriaus ar plastiko. Tačiau kortų muziejuose galima pamatyti ir medines, pieštas ant įvairių augalų lapų, ant alaus bokalų padėkliukų, plastikinių kaladėlių, ir net aukso folijos kortas. Jau nekalbant apie tai, kad tiek popierinės, tiek plastikinės kortos gali būti ir įvairių formų.

Blynams reikės:
200 g kreminės varškės,
100 g saldaus neglaistyto sūrelio,
2 kiaušinių,
2 šaukštų cukraus,
300 ml pieno,
300 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
50 g sviesto,
žiupsnelio druskos.

Varškę sumaišome su sūreliu ir ištriname su kiaušiniais, cukrumi ir druska. Kuomet negavau kreminės varškės naudojau tik sūrelius ir rezultatas taip pat gavosi puikus :).

Pilam pieną. Išmaišome. Kuomet pritrūkau pieno, dalį jo pakeičiau vandeniu :).

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir beriam į varškės masę.

Galiausiai įmaišome tirpintą sviestą.

Blynų keptuvę įkaitinam. Abu paviršius šiek tiek patepam sviestu. Vienam blynui naudoju 3 šaukštus tešlos.


Skanaus ir palepinkime kartais mums brangius žmones!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą