2010 m. balandžio 18 d., sekmadienis

Kiniški koldūnai


Dėl Islandijos gamtos išdaigų daug žmonių negali pasiekti namų, išvykti atostogų ar darbo reikalais. Penktadienį teko palydėti kelis kinus į Migracijos tarnybą, kurie atvyko į parodą RESTA ir, kuriems tenks prasitęsti vizas. Smagu buvo girdėti, kad statybos verslo paroda jiems paliko geresnį įspūdį nei patiems lietuviams :). Išsiskiriant beliko palinkėti, kaip galima geriau praleisti laiką mūsų šalyje ir kaip galima greičiau pasiekti namus.

Kai kurioje Kinijos dalyse Naujųjų metų išvakarėse namuose susirenka visi šeimos nariai ir gamina koldūnus. Jų prigamina labai daug, kad užtektų visiems. Tikima, kad koldūnų valgymas atneša sėkmę. Kartais gaminant, į keletą koldūnų įdedama po monetą, o tas kuriam teks toks koldūnas bus laimingas visus metus. Manau, kad tokio koldūno perkąsti nenorėčiau, kad ir kiek ten tos laimės gaučiau, nes dantys man labai svarbūs :).

Koldūnams reikės:
Wonton tešlos lapelių, kurių pakuotėje yra apie 40 vnt.
10 – 15 bulvių,
150 g tofu sūrio,
saujos špinatų,
1 šaukštelio maltos kalendros,
1 šaukštelio malto kumino,
1 šaukštelio malto imbiero,
3 -4 šaukštai sezamo sėklų,
žiupsnelio druskos,
1 šaukšto ryžių miltų.

Ištraukiam tešlos pakuotę iš šaldymo kameros ir paliekam atšilti apie 1 val.

Bulves išverdame ir sumalame kartu su fotu ir špinatais.

Sudedame prieskonius, sezamo sėklas ir viską gerai išmaišome.

Iš ryžių miltų ir poros šaukštų vandens susimaišome “klijus” koldūnams.

Imam po vieną tešlos lapelį ir dedam po šaukštelį įdaro. Užlankstome kaip mums patinka. Sutvirtinam pasigamintais „klijais“ :).

Verdam aliejuje. Valgom su mums patinkančiu padažu.


Tuos, kurių neplanuojam virti, užšaldome ant padėklo ar lėkštės neglaudžiant vieno prie kito, o vėliau susidedam į dėžutes.


Skanaus ir palinkėkim visiems saugiai pasiekti namus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą