2010 m. balandžio 9 d., penktadienis

Pavasariniai suktinukai


Apie įvairias šaldytas tešlas, pasirodžiusias mūsų prekybos centruose, prisiskaičiau daug. Tad kuomet išvydau, teliko tik nusipirkti ir išbandyti bei prisigaminus ir užšaldžius įvairių suktinukų netikėtų svečių laukti :). Pirmas bandymas vyko su taip vadinama Spring Rolls tešla.

Gaminiai su Spring Rolls tešla yra labai populiarūs Rytų kraštuose. Pats pavadinimas jau leidžia suprasti, kada jie gaminami ir valgomi. Ypač daug suktinukų yra prigaminama per kinų naujus metus. Įdaras – tai jau virėjo fantazijos ir galimybės – nuo saldžių ar aštrių iki pačių pikantiškiausių. Suktinukai labai primena mūsų lietinius blynus su įvairiais įdarais, tačiau yra daug plonesnės tešlos, dažniausiai mažesni ir gruzdinami aliejuje.

Suktinukams reikės:
Spring Rolls tešlos lapelių, kurių pakuotėje yra 40 vnt. (sunaudojau visus, kadangi kaip ir visas tešlas – atšildžius geriau dar kartą nebeužšaldyti),
2 morkų,
1 baltojo ridiko,
2 – 3 saliero stiebų,
½ didelės cukinijos,
saujos saulėje džiovintų pomidorų (ne aliejuje),
2 skiltelių česnako,
žiupsnelio malto imbiero,
žiupsnelio maltų juodų pipirų,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio cukraus,
šlakelio sojos padažo,
1 šaukšto ryžių miltų.

Ištraukiam tešlą iš šaldymo kameros, išimame iš pakuotės, uždengiame drėgnu rankšluosčiu ir paliekam apie 1 val. atšilti.

Tešlos lapeliai yra labai labai ploni ir beveik peršviečiami, tačiau pakankamai tvirti. Paėmus vieną lapelį, likusius reikia vėl uždengti, nes labai greitai sausėja ir darosi kieti.


Kol tešla ramiai ilsisi, daržoves supjaustom šiaudeliais ir beriam į puodą. Užpilam šiek tiek vandens. Užverdam ir beriam smulkintą česnaką, imbierą, pipirus, druską, pilam sojos padažą. Galiausiai beriam cukrų. Daržovės turi būti išvirusios, bet tvirtos ir nevirtusios koše.

Daržoves sudedam į kiaurasamtį, kad nutekėtų skystis ir jos šiek tiek atvėstų.


Ryžių miltus sumaišome su pora šaukštų vandens – tai bus klijai suktinukų sutvirtinimui :).

Imam vieną tešlos lapelį, ant jo guldom daržovių ir užlankstom panašiai kaip mūsų lietinius blynus. Kraštą patepam pasigamintais klijais.


Gruzdinimui labiausiai tiko mano pamėgtas dygminų aliejus.

Valgyti skanu su sojos padažu.


Kadangi pritrūkau daržovių, į keletą suktinukų teko įsukti tai, kas buvo po ranka – pasitaikė bananas. Turėjom puikų desertą :).


Kadangi valgytojų buvo vos du, suktinukus, neglaudžiant vieno prie kito, įsukau į maistinę plėvelę ir sudėjau į šaldymo kamerą.

Skanaus ir laukiam dar šiltesnio pavasario!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą