2010 m. liepos 12 d., pirmadienis

Skirtumai


Ar kada pagalvojote, kuo skiriasi skirtingų prekybos tinklų parvadėjos (-ai) ir lipdukų akcijos? Jeigu lankotės tik vieno tinklo parduotuvėse, gal tų skirtumų taip stipriai nepajusite, bet jeigu tenka užsukti į kelis, tai matosi puikiai.

MAXIMA. Pardavėjos kartais sveikinasi. Klausia, ar pirkėjas turi nuolaidų kortelę. Visas prekes prievartos būdu sukiša į vienkartinius maišelius, o kai paprašai to nedaryti, tai lieka beveik įsižeidusios. Lipdukų rinkimo akcijos šiame tinkle, sakyčiau, brangus malonumas, nes dar lieka ne kukli suma, kurią reikia primokėti iki geidžiamos prekės vertės. Tai dažniausiai ir tos prekes nebereikia, nors tikrai mačiau, kaip žmonės ne po vieną tempia pagalves, užvalkalus ir pan.

RIMI. Pardavėjos kartais sveikinasi. Kadangi šis tinklas neturi jokių nuolatinių nuolaidų kortelių, tai užduodamas kitas klausimas – ar reikia maišelio už 1 centą. Ir dar vienas teiginys, beveik pastoviai skambantis iš jų lūpų – iki lipduko jums trūksta 1,99 Lt. Tai ir puola pirkėjai link kramtomosios gumos lentynėlių šalia kasų. Ir ima ne po vieną pakelį, nes jeigu staiga vėl pritruks iki to lipduko. Pačios akcijos visai normalios, nes vieną prekių gali paimti tik už 1 centą, kitų kainos įvairios, bet ne pačios baisiausios.

IKI. Bent jau aš pastebėjau, kad šio tinklo parduotuvėse kasose sėdi ir vaikinai. Ir vienas jų man padarė labai gerą įspūdį. Privažiavus mano prekėms, jis paklausė, ar aš norėčiau, kad jis kurias nors prekes papildomai sudėtų į vienkartinius maišelius. Nu likau išsižiojus... Kad taip visi! Tik va su visokiomis akcijomis atrakcijomis šiam tinklui prasčiau. Savo puodų taip ir negavau (ir tuo dabar net džiaugiuosi), nes atsibodo vaikščioti ir klausti kada. O vaikščiojau, tai ne todėl, kad neturiu kur virti, o todėl, kad kelis kartus vis gaudavau žinutes, kad oi laukiam laukiam.

Kitus prekybos centrus lankau labai retai, todėl nieko išskirtinio negaliu pastebėti.

O kokie jūsų pastebėjimai? :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą