2011 m. rugpjūčio 23 d., antradienis

Moliūgų sriuba su ryžiais ir špinatais


Išlydėjus burlaivius Klaipėdoje, pavalgius uostamiesčio kavinių maisto ir pamojus atostogoms, vėl norisi jaukaus naminio maisto. O tiršta sriuba tam puikiai tinka :).

Užsienio mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad naminis maistas porcijų dydžiu ir kaloringumu beveik neatsilieka nuo maisto, kurį ragaujame greito maisto užkandinėse. Per paskutinius 70 m. naminių patiekalų kaloringumas vidutiniškai padidėjo 63 proc. Didėjo ir porcijos, pavyzdžiui, iš vienodo kiekio tešlos pagal 1948 m. receptą buvo galima iškepti 48 bandeles, o pagal šiuolaikinių receptų knygų rekomendacijas - tik 15. Bet viskas mūsų rankose, tad gamindami namuose bent jau žinome, ką ir kiek dedame į patiekalą :).

Sriubai reikės:
400 – 500 g moliūgo (jau be odos ir sėklų),
2 saujų špinatų,
100 – 150 g ryžių,
1 litro sultinio,
1 – 2 šaukštų „ghee“ sviesto,
žiupsnelio juodų maltų pipirų,
žiupsnelio druskos.

Pirmiausiai užkaičiame ryžius, kadangi į sriubą juos dėsime virtus.

Moliūgą supjaustome gabaliukais ir beriame į verdantį sultinį. Verdame apie 15 – 20 min., kol moliūgas suminkštės. Išvirusį ir šiek tiek atvėsusį sutriname iki piurė.

Špinatus pakepinam „ghee“ svieste iki sukritimo ir sudedam į moliūgo piurė. Suberiam virtus ryžius ir pilam sultinį iki pageidaujamo tirštumo. Beriam druskos ir pipirų. Viską užverdame.

Skanaujame su žiupsneliu kieto tarkuoto sūrio.


Skanaus ir jaukaus naminio maisto!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą