Visada knietėjo
išbandyti. Rezultatas man tiko ir patiko, tačiau kitam valgytojui majonezas
pasirodė, pasak jo, per daug organiškas J.
Majonezas buvo sumaišytas prancūzų karvedžio virėjo
Minorkos salos, kuri yra Viduržemio jūroje, sostinėje Mahone 1756 m. Po ilgos
apgulties virtuvėje liko tik aliejaus, kiaušinių, acto ir druskos. Taip ir
atsirado padažas, atkovoto miesto garbei pavadintas „salsa mahonesa“.
Majonezui reikės (apie 150 ml):
1 kiaušinio trynio,
100 ml neutralaus skonio aliejaus (pvz., vynuogių
kauliukų, rapsų),
50 ml pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelio garstyčių,
šlakelio citrinos sulčių,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos.
Kiaušinio trynį suplakame su garstyčiomis ir citrinos
sultimis.
Į plakinį labai lėtai pilame aliejų ir nuolat intensyviai
maišome iki supilsime visą aliejų ir masė sutirštės.
Galiausiai beriame pipirus ir druską ir viską gerai
išmaišome.
Majonezas skanesnis, kuomet pastovi šaldytuve kelias
valandas. Naudoti tinkamas 3 – 4 dienas.
Skanaus ir man tiko!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą