2012 m. liepos 30 d., pirmadienis

Naminis majonezas


Visada knietėjo išbandyti. Rezultatas man tiko ir patiko, tačiau kitam valgytojui majonezas pasirodė, pasak jo, per daug organiškas J.

Majonezas buvo sumaišytas prancūzų karvedžio virėjo Minorkos salos, kuri yra Viduržemio jūroje, sostinėje Mahone 1756 m. Po ilgos apgulties virtuvėje liko tik aliejaus, kiaušinių, acto ir druskos. Taip ir atsirado padažas, atkovoto miesto garbei pavadintas „salsa mahonesa“.

Majonezui reikės (apie 150 ml):
1 kiaušinio trynio,
100 ml neutralaus skonio aliejaus (pvz., vynuogių kauliukų, rapsų),
50 ml pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelio garstyčių,
šlakelio citrinos sulčių,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos.

Kiaušinio trynį suplakame su garstyčiomis ir citrinos sultimis.

Į plakinį labai lėtai pilame aliejų ir nuolat intensyviai maišome iki supilsime visą aliejų ir masė sutirštės.

Galiausiai beriame pipirus ir druską ir viską gerai išmaišome.

Majonezas skanesnis, kuomet pastovi šaldytuve kelias valandas. Naudoti tinkamas 3 – 4 dienas.



Skanaus ir man tiko!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą