Atostogos baigėsi. O lietuviškių daržovių sezonas
tik įsibėgėjo. Reikia jomis mėgautis, kol turim šviežių, kvapnių ir ką tik iš
lysvės.
Pasak interneto, 2009
metais Nacionaliniame augalų veislių sąraše ir ES daržovių rūšių veislių
bendrajame kataloge įrašyta 28 daržovių veislės ir hibridai. Tai 8 pomidorų, 5
agurkų, 3 burokėlių, 2 morkų, 2 česnakų, 2 ridikėlių, 2 paprikų veislės, po
vieną kopūstų, svogūnų, laiškinių česnakų, pupelių veislę. Lietuvoje sukurtos
daržovių veislės yra labiau prisitaikiusios prie meteorologinių bei dirvožemio
sąlygų. Jos pasižymi gera biochemine sudėtimi, derlingos.
Pyragėliams reikės (6 vnt.):
6 lapelių sluoksniuotos bemielės tešlos,
1 nedidelės cukinijos arba jos dalies,
2 – 3 pomidorų,
2 skiltelių česnako,
5 – 6 šaukštų tarkuoto kieto sūrio,
½ citrinos sulčių,
šalavijo šakelės,
baziliko šakelės,
žiupsnelio čili pipirų dribsnių,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos.
Cukinijas supjaustome plonimis
riekelėmis, pabarstome druska, užspaudžiame citrinos sulčių ir paliekame
pusvalandžiui marinuotis.
Tešlos lapelius atšildome ir guldome į
kepimo skardą.
Nuspaudžiame cukinijas, nes
marinuojantis jos išskiria daug vandens.
Ant tešlos lapelių sudėliojam cukinijų
riekeles. Įterpiam po kelias riekeles pomidoro. Viršų pabarstome smulkintu
česnaku, šalavijo ir baziliko lapeliais, pabarstome pipirais ir čili
dribsniais. Dedame sūrio.
Pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir
kepam kol pyragėlių tešla gražiai išsisluoksniuoja, o sūris apkepa.
Skaniausia valgyti lauke sėdint po obelimi
J.
Skanaus ir valgom lietuviškas daržoves!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą