2013 m. sausio 27 d., sekmadienis

Kama miltų sausainiai


Kama miltų jau galima įsigyti ir Lietuvoje, tad nebereikia prašyti lauktuvių iš Estijos J. Ir naudoti ne tik blynams. Jie puikiai tinka įvairiems saldiems kepiniams, kuriuos labai patogu neštis į svečius ar padovanoti draugui po ilgos kelionės, parvykusiam į namus ir nebeatsimenančiam, kada galvą dėjo ant savo pagalvės...

Kas yra namai: vieta ar emocinė būsena?

Sausainiams reikės (apie 20 sausainių):
120 g sviesto,
100 g cukraus,
2 kiaušinių,
70 g šokolado,
180 g miltų,
130 g kama miltų,
½ šaukštelio kepimo miltelių,
šlakelio natūralios vanilės ekstrakto,
riešutų.

Kambario temperatūros sviestą išsukam su cukrumi, vanilės ekstraktu ir kiaušiniais.

Šokoladą sutrupiname peiliu iki smulkių gabaliukų ir beriam į skystą masę. Išmaišome.

Sumaišome visus miltus ir beriam į masę. Viską gerai išminkome ir formuojam sausainius, kurių viršų papuošiam mėgstamu riešutu.

Skardą su sausainiais pašauname į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 15 min. Sausainius atvėsiname ant grotelių.


Skanaus ir visiems reikia namų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą