Kama miltų jau galima įsigyti ir Lietuvoje, tad
nebereikia prašyti lauktuvių iš Estijos J.
Ir naudoti ne tik blynams. Jie puikiai tinka įvairiems saldiems kepiniams,
kuriuos labai patogu neštis į svečius ar padovanoti draugui po ilgos kelionės,
parvykusiam į namus ir nebeatsimenančiam, kada galvą dėjo ant savo pagalvės...
Kas yra namai: vieta ar emocinė būsena?
Sausainiams reikės (apie 20 sausainių):
120 g sviesto,
100 g cukraus,
2 kiaušinių,
70 g šokolado,
180 g miltų,
130 g kama miltų,
½ šaukštelio kepimo miltelių,
šlakelio natūralios vanilės ekstrakto,
riešutų.
Kambario temperatūros sviestą išsukam su cukrumi, vanilės
ekstraktu ir kiaušiniais.
Šokoladą sutrupiname peiliu iki smulkių gabaliukų ir
beriam į skystą masę. Išmaišome.
Sumaišome visus miltus ir beriam į masę. Viską gerai
išminkome ir formuojam sausainius, kurių viršų papuošiam mėgstamu riešutu.
Skardą su sausainiais pašauname į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 15 min. Sausainius atvėsiname ant grotelių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą