Labai netikėtai
pradėjau studijuoti lenkų kalbą. Galima sakyti susapnavau, kad man jos reikia J. O ir laiko – daryti kas patinka – daugiau atsirado.
Šio torto receptas suklijuotas iš kelių lenkiškų tinklapių, nors ir lietuvaitės
jį yra kepusios, tad bendromis pastangomis gavosi puikiai įvertintas
rezultatas.
„FERRERO ROCHER“ saldainiai pradėti gaminti 1982 m.
ir vos per kelis metus tapo vieni mėgstamiausių ir gerai žinomi šokolado
pasaulyje. Žodis „rocher“ reiškia uolą ir yra prancūziškos kilmės.
Tortui reikės:
5 kiaušinių,
5 šaukštų cukraus pudros,
180 – 200 g lazdyno riešutų,
2 šaukštų miltų,
2 šaukštų kakavos,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
180 g sviesto,
100 g tamsaus šokolado,
100 g pieninio šokolado,
4 šaukštų šokoladinio riešutų kremo,
90 g vaflių su riešutiniu pertepimu.
Lazdyno riešutus paskrudiname keptuvėje, atvėsiname,
nulupame odelę ir susmulkinam beveik iki miltų.
Sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius ir maltus
riešutus.
Kiaušinius išplakame su cukraus pudra iki purumo.
Beriam sausų produktų mišinį. Išmaišome iki vientisos masės.
Tešlą krečiam į kepimo popieriumi ištiestą skardą.
Galima kepti apvalų ar stačiakampį tortą, tačiau labai šauniai atrodo ir
keksiukai, kuriuos reikia kepti trumpiau. Biskvitą pašauname į 180 °C įkaitintą
orkaitę apie 40 min. Tikrinam mediniu pagaliuku.
Iškepusį atvėsiname ir perpjauname į 3 ar 4 dalis.
Gaminame kremą. Virš puodo, kuriame verda vanduo
statome indelį, kuriame išlydome šokoladą. Į dar karštą šokoladą dedam
riešutinį kremą ir viską gerai išsukame.
Peiliu susmulkinam vaflius.
Kambario temperatūros sviestą išsukam iki purumo ir
sumaišome su šokoladiniu mišiniu ir smulkintais vafliais.
Pertepame biskvito lakštus.
Papuoštą tortą ar keksiukus laikom šaldytuve. Prieš
valgymą palaikome kambario temperatūroje apie 30 min.
Skanaus ir do widzenia!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą