2013 m. sausio 17 d., ketvirtadienis

Tortas „FERRERO ROCHER“


Labai netikėtai pradėjau studijuoti lenkų kalbą. Galima sakyti susapnavau, kad man jos reikia J. O ir laiko – daryti kas patinka – daugiau atsirado. Šio torto receptas suklijuotas iš kelių lenkiškų tinklapių, nors ir lietuvaitės jį yra kepusios, tad bendromis pastangomis gavosi puikiai įvertintas rezultatas.

„FERRERO ROCHER“ saldainiai pradėti gaminti 1982 m. ir vos per kelis metus tapo vieni mėgstamiausių ir gerai žinomi šokolado pasaulyje. Žodis „rocher“ reiškia uolą ir yra prancūziškos kilmės.

Tortui reikės:
5 kiaušinių,
5 šaukštų cukraus pudros,
180 – 200 g lazdyno riešutų,
2 šaukštų miltų,
2 šaukštų kakavos,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
180 g sviesto,
100 g tamsaus šokolado,
100 g pieninio šokolado,
4 šaukštų šokoladinio riešutų kremo,
90 g vaflių su riešutiniu pertepimu.

Lazdyno riešutus paskrudiname keptuvėje, atvėsiname, nulupame odelę ir susmulkinam beveik iki miltų.

Sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius ir maltus riešutus.

Kiaušinius išplakame su cukraus pudra iki purumo. Beriam sausų produktų mišinį. Išmaišome iki vientisos masės.

Tešlą krečiam į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Galima kepti apvalų ar stačiakampį tortą, tačiau labai šauniai atrodo ir keksiukai, kuriuos reikia kepti trumpiau. Biskvitą pašauname į 180 °C įkaitintą orkaitę apie 40 min. Tikrinam mediniu pagaliuku.

Iškepusį atvėsiname ir perpjauname į 3 ar 4 dalis.

Gaminame kremą. Virš puodo, kuriame verda vanduo statome indelį, kuriame išlydome šokoladą. Į dar karštą šokoladą dedam riešutinį kremą ir viską gerai išsukame.

Peiliu susmulkinam vaflius.

Kambario temperatūros sviestą išsukam iki purumo ir sumaišome su šokoladiniu mišiniu ir smulkintais vafliais.

Pertepame biskvito lakštus.


Papuoštą tortą ar keksiukus laikom šaldytuve. Prieš valgymą palaikome kambario temperatūroje apie 30 min.

Skanaus ir do widzenia!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą