Šventės baigėsi: Kalėdos, Nauji metai, gimtadieniai,
ir net pasaulio pabaiga, kuri tikrai atėjo. Bet kiekviena pabaiga, tai tik
kažko naujo pradžia, tad bandau ilsėtis ir viską pradėti iš naujo. Net ir
meduolius kepti dar kartą J.
Kodėl gi ne?
Vokiškų meduolių kasmet atsiunčia draugai iš
Vokietijos. Bet šį kartą bandžiau pati praskaidrinti niūrias nuotaikas, sau ir
draugams kepdama lebkuchen namuose. Šie meduoliai išgarsino Niurnbergą ir pelnė
jam „meduolių miesto“ vardą dar viduramžiais.
Meduoliams reikės (3 – 4 kepimo skardos):
485 g miltų,
200 g maltų migdolų,
2 šaukštelių malto cinamono,
2 šaukštelių malto imbiero,
2 šaukštelių maltų gvazdikėlių,
1,5 šaukštelio malto muskato,
1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
150 g smulkių cukatų,
200 g sviesto,
8 – 9 šaukštų medaus,
4 – 5 šaukštų marcipaninės masės,
kepimo vafliukų.
Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, maltus
migdolus ir visus prieskonius.
Išlydome sviestą, įmaišome medų ir marcipaninę masę. Kaitinam pastoviai maišant iki vientisos masės.
Į sausą mišinį supilam skystą dalį ir gerai
išmaišome. Pridengtą tešlą laikome šaldytuve apie 1 parą.
Iš šaltos tešlos darome rutuliukus, kuriuos
prilipdome prie kepimo vafliukų ir lengvai suplojame, kad tešla padengtų beveik
visą vafliuką.
Pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 20 min.
Glaistome ir puošiame visiškai atvėsusius. Laikome
sandariose metalinėse dėžutėse.
Skaniausi meduoliai po geros savaitės ar daugiau.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą