2013 m. sausio 8 d., antradienis

Vokiški meduoliai – lebkuchen


Šventės baigėsi: Kalėdos, Nauji metai, gimtadieniai, ir net pasaulio pabaiga, kuri tikrai atėjo. Bet kiekviena pabaiga, tai tik kažko naujo pradžia, tad bandau ilsėtis ir viską pradėti iš naujo. Net ir meduolius kepti dar kartą J. Kodėl gi ne?

Vokiškų meduolių kasmet atsiunčia draugai iš Vokietijos. Bet šį kartą bandžiau pati praskaidrinti niūrias nuotaikas, sau ir draugams kepdama lebkuchen namuose. Šie meduoliai išgarsino Niurnbergą ir pelnė jam „meduolių miesto“ vardą dar viduramžiais.


Meduoliams reikės (3 – 4 kepimo skardos):
485 g miltų,
200 g maltų migdolų,
2 šaukštelių malto cinamono,
2 šaukštelių malto imbiero,
2 šaukštelių maltų gvazdikėlių,
1,5 šaukštelio malto muskato,
1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
150 g smulkių cukatų,
200 g sviesto,
8 – 9 šaukštų medaus,
4 – 5 šaukštų marcipaninės masės,
kepimo vafliukų.

Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, maltus migdolus ir visus prieskonius.

Išlydome sviestą, įmaišome medų ir marcipaninę masę. Kaitinam pastoviai maišant iki vientisos masės.

Į sausą mišinį supilam skystą dalį ir gerai išmaišome. Pridengtą tešlą laikome šaldytuve apie 1 parą.

Iš šaltos tešlos darome rutuliukus, kuriuos prilipdome prie kepimo vafliukų ir lengvai suplojame, kad tešla padengtų beveik visą vafliuką.

Pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 20 min.

Glaistome ir puošiame visiškai atvėsusius. Laikome sandariose metalinėse dėžutėse.

Skaniausi meduoliai po geros savaitės ar daugiau.


Skanaus ir lai viskas tik prasideda!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą