2013 m. gegužės 20 d., pirmadienis

Obuolių sulčių ir kmynų arbatos gėrimas


Paskutinį savaitgalį, kuomet dar buvo sniego, nuvykome praleisti tingų sekmadienį Trakuose. Maršrutas be skubėjimo, smagi draugija, rami nuotaika. Ir žinoma, pietums – kibinai. Meniu akys užkliuvo už kmynų gėrimo. Pabandėme ir prisiminėm, kad vaikystėje kažką panašaus ragavome. O šiomis karštomis dienomis, toks gėrimas puikiai gaivina.

Paprastasis kmynas nuo seniausių laikų naudojamas tiek medicinoje, tiek kulinarijoje. Gal tik šiek tiek primirštas šiomis dienomis. Kmyno lapai tinka į salotas, šaknys į sriubas, o sėklos – prieskoniams ir vaistams.

Gėrimui reikės (apie 1,0 – 1,5 l):
3 – 4 šaukštų kmyno sėklų,
apie 1 l obuolių sulčių.

Kmyno sėklas užpilame verdančiu vandeniu, uždengiame ir paliekame pritraukti ir atvėsti.

Obuolių sultis sumaišome su kmynų arbata.

Galima įsidėti šaukštelį medaus ar įsispausti citrinos sulčių, bet skanu ir be priedų J.


Skanaus ir pabandykite!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą