Paskutinį savaitgalį, kuomet dar buvo sniego,
nuvykome praleisti tingų sekmadienį Trakuose. Maršrutas be skubėjimo, smagi
draugija, rami nuotaika. Ir žinoma, pietums – kibinai. Meniu akys užkliuvo už
kmynų gėrimo. Pabandėme ir prisiminėm, kad vaikystėje kažką panašaus ragavome.
O šiomis karštomis dienomis, toks gėrimas puikiai gaivina.
Paprastasis kmynas nuo seniausių laikų naudojamas
tiek medicinoje, tiek kulinarijoje. Gal tik šiek tiek primirštas šiomis
dienomis. Kmyno lapai tinka į salotas, šaknys į sriubas, o sėklos –
prieskoniams ir vaistams.
Gėrimui reikės (apie 1,0 – 1,5 l):
3 – 4 šaukštų kmyno sėklų,
apie 1 l obuolių sulčių.
Kmyno sėklas užpilame verdančiu vandeniu, uždengiame
ir paliekame pritraukti ir atvėsti.
Obuolių sultis sumaišome su kmynų arbata.
Galima įsidėti šaukštelį medaus ar įsispausti
citrinos sulčių, bet skanu ir be priedų J.
Skanaus ir pabandykite!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą