Naminių ledų sezonas atidarytas labai žaliais žaliais žaliais ledais. Įdomaus ir intensyvaus skonio, pradžioje šiek tiek jaučiasi lengvas kartumas, vėliau jis pasidaro malonus ir norisi dar J.
Matcha yra į miltelius susmulkinta japoniška žalioji
arbata, turinti švelnų, pikantišką skonį,
gaminama ypatingu būdu. Nuskintus lapelius išgarinus, išdžiovinus
ir sulaužius lapų audinys oro srovėje atskiriamas nuo lapo gyslelių. Tai
būtina, gaminant tradicinę Matcha, nes akmeniniuose malūnėliuose galima sumalti tik į
dribsnius panašias lapo audinio daleles.
Ledams reikės (apie 800 ml):
450 ml riebios grietinėlės,
300 ml riebaus pieno,
100 g cukraus,
3 kiaušinių trynių,
2 šaukštų Matcha arbatos miltelių,
kakavos pupelių.
Užviriname pieną.
Trynius išsukame su cukrumi iki purios šviesios
masės. Į ją, pastoviai maišant šluotele, pilame pieną.
Masę statome ant mažos ugnies ir pastoviai maišant
kaitiname kol šiek tiek sutirštės. Paliekame atvėsti.
Išplakame grietinėlę su Matcha arbatos milteliais ir
sukrečiame į pieno ir kiaušinių masę. Atsargiai išmaišome.
Masei atvėsus krečiame ją į ledų gaminimo mašiną 30 min.
Pateikiant pabarstome kakavos pupelėmis.
Skanaus ir sezonas atidarytas!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą