2013 m. gegužės 13 d., pirmadienis

Juodi sausainiai


Visiška egzotika. Skonis… Hmm… Jaučiamas sezamas, tačiau ir kažkas daugiau. Sunku nusakyti. Spalva – tamsiai pilka, beveik juoda.

Juodojo sezamo pasta naudojama kepiniams, sriuboms, padažams. Puikiai tinka kaip natūralūs dažai, paįvairinant patiekalus.

Sausainiams reikės (apie 25 vnt.):
100 g migdolų miltų,
50 g miltų,
60 g sviesto,
50 g cukraus,
1 kiaušinio,
½ šaukštelio kepimo miltelių,
2 šaukštelių juodojo sezamo pastos,
žiupsnelio druskos,
sezamo sėklų.

Dubenyje sumaišome visus miltus, kepimo miltelius, druską.

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir kiaušiniu bei juodojo sezamo pasta.

Viską sumaišome iki vientisos masės.

Drėgnomis rankomis suformuotus sausainius, apvoliojam sezamo sėklose ir pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 30 min.

Kepinius atvėsiname ant grotelių, laikome sandarioje dėžutėje.


Skanaus ir visiška egzotika!

2 komentarai:

  1. Kaip įdomiai ir neįprastai atrodo šie sausainiukai! O kur radote pirkti sezamų pastos?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū. Sezamo pastos gavau lauktuvių iš Japonijos. Gaila, bet Lietuvoje jos dar nėra.

      Panaikinti