Visiška
egzotika. Skonis… Hmm…
Jaučiamas sezamas, tačiau ir kažkas daugiau. Sunku nusakyti. Spalva – tamsiai pilka,
beveik juoda.
Juodojo sezamo
pasta naudojama kepiniams, sriuboms, padažams. Puikiai tinka kaip natūralūs
dažai, paįvairinant patiekalus.
Sausainiams
reikės (apie 25 vnt.):
100 g migdolų
miltų,
50 g miltų,
60 g sviesto,
50 g cukraus,
1 kiaušinio,
½ šaukštelio
kepimo miltelių,
2 šaukštelių
juodojo sezamo pastos,
žiupsnelio druskos,
sezamo sėklų.
Dubenyje
sumaišome visus miltus, kepimo miltelius, druską.
Kambario
temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir kiaušiniu bei juodojo sezamo pasta.
Viską sumaišome
iki vientisos masės.
Drėgnomis
rankomis suformuotus sausainius, apvoliojam sezamo sėklose ir pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 30 min.
Kepinius
atvėsiname ant grotelių, laikome sandarioje dėžutėje.
Kaip įdomiai ir neįprastai atrodo šie sausainiukai! O kur radote pirkti sezamų pastos?
AtsakytiPanaikintiAčiū. Sezamo pastos gavau lauktuvių iš Japonijos. Gaila, bet Lietuvoje jos dar nėra.
Panaikinti