Viskas sukasi ratu: traukiam iš spintų mamų sukneles ir rankines, neriam servetėlės ir veriam karolius, atsisukam į lietuviškus produktus. Tokį sūrį kepdavo mama, tik su druska ir kmynais. O dabar ir aš prisiminiau. Ir labai tuo džiaugiuosi, nes pusę sulapnojau pati belaukdama svečio, o kita dalis dingo per kelias minutes.
Gyvenimas sukasi ratu. Viskas kartojasi: laimę
keičia liūdesys, o šį laimė, juoką – ašaros, o jas išverkus – nušvinta rytas,
dieną – naktis, vasarą – ruduo...
Keptas varškės sūris:
geros kokybės riebaus varškės sūrio,
šlakelio aliejaus,
skiltelės česnako,
mėgstamų prieskonių, žolelių,
druskos.
Aliejų sumaišome su prieskoniais, žolelėmis, smulkintu
česnaku, druska. Šiuo mišiniu gerai įtriname sūrį ir įvilkus į maišelį paliekam vėsiai gerai valandai.
Marinuotą sūrį guldom ant kepimo skardos ir pašaunam į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 40 – 50 min.
Ragaujam ir šiltą, ir šaltą.
Skanaus ir sukasi ratu!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą