2013 m. liepos 26 d., penktadienis

Tiramisù


Kartais koks nors skanėstas taip ir lieka neįamžintas dėl vienokių ar kitokių priežasčių. Tiramisù suvalgytas jau nežinau kelintas, bet tik šis kartas buvo lemtingas J.

Tiramisù – garsus itališkas desertas populiarus visame pasaulyje. Pavadinimas Tira mi su išvertus iš italų kalbos reiškia „kelk mane aukštyn“. Skamba gana dviprasmiškai J.

Desertui reikės:
500 g maskarponės sūrio,
5 kiaušinių,
5 šaukštų cukraus,
1,5 puodelio stiprios kavos,
40 – 50 g juodojo romo,
apie 300 g Savoiardi sausainių,
4 – 5 šaukštų riebios kakavos.

Paruošiam kavą ir paliekame ją atvėsti.

Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir plakame su cukrumi iki masė taps balta. Įmaišome maskarponės sūrį.

Baltymus išplakame iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišome į trynių ir sūrio masę.

Į kavą pilame romą.

Labai trumpam merkiame sausainius į kavą ir jais išklojame formos dugną. Sukrečiam dalį kremo, išlyginam ir pabarstome kakava. Vėl merkiame sausainius į kavą ir sluoksniuojam. Viršų padengiam kremu, išlyginam ir pabarstome kakava.

Geriausia desertą palaikyti šaldytuve per naktį.


Skanaus ir kylam!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą