2013 m. liepos 9 d., antradienis

Riešutinės juostelės


Jos keliavo kartu su mumis į susitikimą su, iš už jūrų marių, parvykusią drauge. Kaliforniją ji dabar vadina savo namais ir labai retai aplanko savo gimtą Alytų. O kai sutinki žmogų po ilgos pertraukos, tai pokalbių temoms nėra ribų: tiek visko norisi apkalbėti, pasiguosti, pasidžiaugti. Gera turėti senų draugų, ypač kai atstumas neišskiria.

Kalifornija – tankiausiai apgyvendinta ir trečia pagal dydį JAV valstija. Kalifornija dar vadinama „Auksine valstija“, kadangi joje atradus šio tauriojo metalo, kilo ne viena aukso karštligė.

Juostelėms reikės (1 kepimo skarda):
200 g sviesto,
3 kiaušinių,
400 g miltų,
120 g cukraus pudros,
140 g cukraus,
200 g lazdyno riešutų,
50 g anakardžių riešutų,
3 – 4 šaukštų bruknių uogienės.

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukraus pudra ir kiaušinių tryniais. Suberiam 350 g miltų ir suminkome tešlą. Dedame į šaldytuvą 30 min.

Tešlai atvėsus tiesiai ant kepimo popieriaus iškočiojame ploną lakštą. Perkeliam į kepimo skardą ir pašauname į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 15 min. Pagrindas neturėtų labai stipriai paruduoti.

Pasiruošiam viršutinį sluoksnį. Pašalinam lazdyno riešutų luobelę. Visus riešutus rupiai susmulkiname. Sumaišome su cukrumi ir likusiais miltais.

Iki standžių putų išplakame kiaušinių baltymus ir atsargiai sumaišome su riešutų mišinių.

Atvėsusį pagrindą patepame uogiene. Ant viršaus sukrečiam baltymų-riešutų masę ir ją išlyginam.

Pašauname kepinį į iki 160 °C įkaitintą orkaitę ir džioviname apie 30 min.

Iškepusį traukiame iš orkaitės ir iš karto supjaustome juostelėmis.


Skanaus ir gera turėti draugų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą