Ką
valgome, kai šilta ir nieko daryti nesinori – salotas! O kodėl valgome salotas? Nes
šilta ir nieko daryti nesinori!
J.
Salotų
pavadinimas kilęs nuo Kaprio salos. Žalia, balta ir raudona spalvos atkartoja
Italijos vėliavą, tad nenuostabu, kad šios salotos yra vienas nacionalinių
šalies patiekalų.
Salotoms reikės:
pomidorų,
mocarelos sūrio,
šviežių baziliko lapelių,
alyvuogių aliejaus,
skiltelės česnako,
džiovintų prieskoninių žolelių,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
Šiek tiek improvizavau. Į dubenį įspaudžiam česnaką,
beriam džiovintas žoleles, pipirų, druskos. Išmaišome ir užpilame mocarelos
sūrį. Paliekame 30 – 40 min.
Riekelėmis supjaustome pomidorus ir marinuotą sūrį.
Lėkšteje dėliojam Italijos vėliavą J. Užpilam likusiu nuo sūrio aliejumi su
prieskoniais.
Skanaus ir lekiam į Kaprį!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą