2013 m. rugpjūčio 14 d., trečiadienis

Insalata Caprese


Ką valgome, kai šilta ir nieko daryti nesinori – salotas! O kodėl valgome salotas? Nes šilta ir nieko daryti nesinori! J.

Salotų pavadinimas kilęs nuo Kaprio salos. Žalia, balta ir raudona spalvos atkartoja Italijos vėliavą, tad nenuostabu, kad šios salotos yra vienas nacionalinių šalies patiekalų.

Salotoms reikės:
pomidorų,
mocarelos sūrio,
šviežių baziliko lapelių,
alyvuogių aliejaus,
skiltelės česnako,
džiovintų prieskoninių žolelių,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.

Šiek tiek improvizavau. Į dubenį įspaudžiam česnaką, beriam džiovintas žoleles, pipirų, druskos. Išmaišome ir užpilame mocarelos sūrį. Paliekame 30 – 40 min.

Riekelėmis supjaustome pomidorus ir marinuotą sūrį.

Lėkšteje dėliojam Italijos vėliavą J. Užpilam likusiu nuo sūrio aliejumi su prieskoniais.


Skanaus ir lekiam į Kaprį!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą