2013 m. rugsėjo 30 d., pirmadienis

Aviečių trauktinė


Prieš metus išbandytas ir labai visų išgirtas gėrimas. Stiprumo visiškai nesijaučia, burnoje lieka saldus vasaros uogų atgarsis. O ar kas jaus cinamono lazdelės poskonį sunku pasakyti J.

Trauktinė - alkoholinis gėrimas, gaminamas užpylus spiritą arba degtinę ant augalinės ar kitokios žaliavos ir prieskonių bei tam tikrą laiką išlaikius, kad gėrimas įgautų tų produktų skonį, spalvą ir aromatą.

Reikės:
400 g karamelinio cukraus,
700 g aviečių,
0,8 – 0,9 l degtinės,
2 – 3 cinamono lazdelių.

Į indą beriam cukrų, ant viršaus avietes, užpilam degtine, metam cinamono lazdeles. Sandariai užsukame ir laikome vėsiai apie 2 - 3 mėn. Jeigu paragavus jaučiamas alkoholis, laikome ilgiau. Išlaikius nukošiam ir supilstome į mažesnius buteliukus.


Skanaus ir vartojam saikingai!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą