Prieš metus išbandytas ir labai visų išgirtas
gėrimas. Stiprumo visiškai nesijaučia, burnoje lieka saldus vasaros uogų
atgarsis. O ar kas jaus cinamono lazdelės poskonį sunku pasakyti J.
Trauktinė - alkoholinis gėrimas,
gaminamas užpylus spiritą arba degtinę ant augalinės ar kitokios žaliavos ir prieskonių bei tam tikrą laiką išlaikius, kad gėrimas įgautų tų produktų skonį, spalvą ir aromatą.
Reikės:
400
g karamelinio cukraus,
700 g aviečių,
0,8 – 0,9 l degtinės,
2 – 3 cinamono lazdelių.
Į indą beriam cukrų, ant viršaus avietes, užpilam
degtine, metam cinamono lazdeles. Sandariai užsukame ir laikome vėsiai apie 2 -
3 mėn. Jeigu paragavus jaučiamas alkoholis, laikome ilgiau. Išlaikius nukošiam
ir supilstome į mažesnius buteliukus.
Skanaus ir vartojam saikingai!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą