2014 m. balandžio 21 d., pirmadienis

Varškės pyragas su kokoso karūna


Šiemet Velykoms norėjosi ne mielinio, kaip dažniausiai, o kažkokio gaivesnio pyrago. Varškė labai tiko, o prie jos puikiai derėjo kokosinis morengas.

Iš Norvegijos atostogų į Lietuvą grįžusios draugės klausiau, o kaip ten švenčiamos Velykos. Tai ji tik ranka numojo ir pasakojo, kad tėvai nuperka vaikams šokoladinių kiaušinių ir visos šventės...

Pyragui reikės:
Pagrindui:
230 g miltų,
130 g sviesto,
2 trynių,
50 g cukraus pudros,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 – 2 šaukštų vandens,
druskos.
Varškės sluoksniui:
1 kg varškės,
40 g vanilinio pudingo miltelių,
100 g cukraus pudros,
50 ml neutralaus skonio aliejaus,
500 ml pieno,
1 kiaušinio,
4 trynių,
vanilės ekstrakto.
Kokosiniam sluoksniui:
130 g kokoso drožlių,
6 kiaušinių baltymai,
50 – 70 g cukraus.

Ruošiame pagrindą. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cukraus pudra bei druska. Sudedame gabaliukais pjaustytą sviestą, lengvai pamaišytus trynius, vandenį. Greitai suminkome tešlą, kurią įtiesiame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Subadome šakute ir pašauname į iki 170 °C įkaitintą orkaitę 12 – 15 min.

Varškės sluoksniui permaltą varškę maišome su visais produktais iki vientisos masės ir užpilame ant pagrindo. Vėl pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 45 – 50 min.

Kokosiniam viršiui iki standžių putų išplakame 6 kiaušinių baltymus su cukrumi. Atsargiai įmaišome kokoso drožles ir pyragui likus kepti 10 min. atsargiai sudedame ant jo viršaus. Išlyginame ir pašauname atgal į orkaitę iki viršus gražiai paruduos.

Pyragą atvėsiname kambario temperatūroje ir mažiausiai 3 – 4 val. dedame į šaldytuvą.


Skanaus ir gaivaus ragavimo!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą