Šiemet Velykoms norėjosi ne mielinio, kaip
dažniausiai, o kažkokio gaivesnio pyrago. Varškė labai tiko, o prie jos puikiai
derėjo kokosinis morengas.
Iš Norvegijos atostogų į Lietuvą grįžusios draugės
klausiau, o kaip ten švenčiamos Velykos. Tai ji tik ranka numojo ir pasakojo,
kad tėvai nuperka vaikams šokoladinių kiaušinių ir visos šventės...
Pyragui reikės:
Pagrindui:
230 g miltų,
130 g sviesto,
2 trynių,
50 g cukraus pudros,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 – 2 šaukštų vandens,
druskos.
Varškės sluoksniui:
1 kg varškės,
40 g vanilinio pudingo miltelių,
100 g cukraus pudros,
50 ml neutralaus skonio aliejaus,
500 ml pieno,
1 kiaušinio,
4 trynių,
vanilės ekstrakto.
Kokosiniam sluoksniui:
130 g kokoso drožlių,
6 kiaušinių baltymai,
50 – 70 g cukraus.
Ruošiame pagrindą. Miltus sumaišome su kepimo
milteliais, cukraus pudra bei druska. Sudedame gabaliukais pjaustytą sviestą, lengvai
pamaišytus trynius, vandenį. Greitai suminkome tešlą, kurią įtiesiame į kepimo
popieriumi išklotą skardą. Subadome šakute ir pašauname į iki 170 °C įkaitintą
orkaitę 12 – 15 min.
Varškės sluoksniui permaltą varškę maišome su visais
produktais iki vientisos masės ir užpilame ant pagrindo. Vėl pašauname į iki
180 °C įkaitintą orkaitę 45 – 50 min.
Kokosiniam viršiui iki standžių putų išplakame 6
kiaušinių baltymus su cukrumi. Atsargiai įmaišome kokoso drožles ir pyragui
likus kepti 10 min. atsargiai sudedame ant jo viršaus. Išlyginame ir pašauname
atgal į orkaitę iki viršus gražiai paruduos.
Pyragą atvėsiname kambario temperatūroje ir
mažiausiai 3 – 4 val. dedame į šaldytuvą.
Skanaus ir gaivaus ragavimo!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą