Pamiškėse ir paupiuose sužaliavus dilgėlėms, jomis
galima keisti špinatus įvairiuose patiekaluose. Tai ne tik taupiau, bet ir
sveikiau.
Teko skaityti, kad užsienio šalių turguose pavasarį
prekiaujama dilgėlėmis, o kai kur sodininkai net pasisodina lysvę dilgėlių.
Virtinukams reikės (3 – 4 valgytojams):
500 g varškės,
110 - 120 g miltų,
2 kiaušinių,
100 g dilgėlių,
100 g tarkuoto kietojo sūrio,
1 skiltelės česnako;
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
Dilgėles nuplauname, perpilam
verdančiu vandeniu ir gerai nuvarvinam. Atvėsiname ir labai smulkiai
supjaustome.
Varškę išsukam su kiaušiniais,
druska, pipirais ir labai smulkiai supjaustytu česnaku.
Sumaišome masę su smulkintomis
dilgėlėmis ir tarkuotu sūriu.
Po truputį beriam miltus ir
užminkome minkštą tešlą, kuri šiek tiek limpa prie rankų.
Miltuotomis rankomis formuojam
graikinio riešuto dydžio kamuoliukus.
Į verdantį vandenį sudedam
virtinukus. Jiems iškilus į paviršių paverdame kelias minutes ir atsargiai
supilam į kiaurasamtį.
Skanaus ir rinkimės dilgėles!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą