2014 m. balandžio 28 d., pirmadienis

Virtinukai su dilgėlėmis


Pamiškėse ir paupiuose sužaliavus dilgėlėms, jomis galima keisti špinatus įvairiuose patiekaluose. Tai ne tik taupiau, bet ir sveikiau.

Teko skaityti, kad užsienio šalių turguose pavasarį prekiaujama dilgėlėmis, o kai kur sodininkai net pasisodina lysvę dilgėlių.

Virtinukams reikės (3 – 4 valgytojams):
500 g varškės,
110 - 120 g miltų,
2 kiaušinių,
100 g dilgėlių,
100 g tarkuoto kietojo sūrio,
1 skiltelės česnako;
maltų juodųjų pipirų,
druskos.

Dilgėles nuplauname, perpilam verdančiu vandeniu ir gerai nuvarvinam. Atvėsiname ir labai smulkiai supjaustome.

Varškę išsukam su kiaušiniais, druska, pipirais ir labai smulkiai supjaustytu česnaku.

Sumaišome masę su smulkintomis dilgėlėmis ir tarkuotu sūriu.

Po truputį beriam miltus ir užminkome minkštą tešlą, kuri šiek tiek limpa prie rankų.

Miltuotomis rankomis formuojam graikinio riešuto dydžio kamuoliukus.

Į verdantį vandenį sudedam virtinukus. Jiems iškilus į paviršių paverdame kelias minutes ir atsargiai supilam į kiaurasamtį.


Skanaus ir rinkimės dilgėles!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą