Artėja
gražiausia pavasario šventė – Velykos. Šalia margučių ir mielinių pyragų,
manau, puikiai tiks ir šie kokosiniai lizdeliai. Juos labai patiko gaminti
visam būriui vaikų.
Šventės simbolis – margutis, nuo pagonybės laikų
simbolizuoja kosmosą, gyvybę. Paprotys marginti kiaušinius siekia pirmykštės
bendruomenės laikus: Indijoje margutis – visatos gyvybės pradžia, Egipte –
derliaus gausa.
Lizdeliams reikės (apie 20 vnt.):
200 g kokoso drožlių,
200 g kondensuoto pieno,
25 g šokolado,
60 vnt. įvairių mažų apvalių saldainiukų.
Kokoso drožles gerai išmaišome su kondensuotu pienu.
Paliekame keletui minučių pastovėti.
Ant skardoje ištiesto kepimo popieriaus formuojam
lizdelius: dedam šaukštą masės ir drėgnomis rankomis suformuojam apskritimą su
aukštesniais krašteliais.
Pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę
10 min., arba kol lizdelių kraštai gražiai pagels.
Kol lizdeliai kepa ištirpiname šokoladą.
Atvėsintų lizdelių centrus patepame tirpintu
šokoladu ir įsodiname po 3 saldainiukus. Leidžiame jiems gerai prilipti.
Skanaus ir gražių švenčių!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą