2014 m. balandžio 14 d., pirmadienis

Kokosiniai lizdeliai


Artėja gražiausia pavasario šventė – Velykos. Šalia margučių ir mielinių pyragų, manau, puikiai tiks ir šie kokosiniai lizdeliai. Juos labai patiko gaminti visam būriui vaikų.

Šventės simbolis – margutis, nuo pagonybės laikų simbolizuoja kosmosą, gyvybę. Paprotys marginti kiaušinius siekia pirmykštės bendruomenės laikus: Indijoje margutis – visatos gyvybės pradžia, Egipte – derliaus gausa.

Lizdeliams reikės (apie 20 vnt.):
200 g kokoso drožlių,
200 g kondensuoto pieno,
25 g šokolado,
60 vnt. įvairių mažų apvalių saldainiukų.

Kokoso drožles gerai išmaišome su kondensuotu pienu. Paliekame keletui minučių pastovėti.

Ant skardoje ištiesto kepimo popieriaus formuojam lizdelius: dedam šaukštą masės ir drėgnomis rankomis suformuojam apskritimą su aukštesniais krašteliais.

Pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 10 min., arba kol lizdelių kraštai gražiai pagels.

Kol lizdeliai kepa ištirpiname šokoladą.

Atvėsintų lizdelių centrus patepame tirpintu šokoladu ir įsodiname po 3 saldainiukus. Leidžiame jiems gerai prilipti.


Skanaus ir gražių švenčių!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą