2014 m. birželio 21 d., šeštadienis

Karameliniai sausainiai


Kartais patys geriausi receptai kažkaip lieka tik ant kažkokio mažo lapelio senoje užrašų knygelėje. Sausainiai kepti galybę kartų, dažnai dovanojami draugams ar net keliaujantys į užsienį kaip mažos dovanėlės.

Smagu gauti dovaną, bet dar smagiau dovanoti.

Sausainiams reikės:
100 g sviesto,
1/2 puodelio rudojo cukraus,
2 šaukštų auksaspalvio sirupo (arba medaus),
1 puodelio miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
druskos.

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės.

Supilame sirupą ir vėl gerai išsukame.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Mišinį beriame į išsuktą sviesto ir cukraus masę. Viską gerai išmaišome.

Ant kepimo popieriumi ištiestos skardos formuojame mažus rutuliukus. Juos dėliojame dideliais atstumais vienas nuo kito. Lengvai suplojame.

Pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 10 – 12 min.

Atvėsiname kepimo skardoje arba ant grotelių.


Skanaus ir dovanokime!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą