Kartais patys geriausi receptai kažkaip lieka tik ant kažkokio mažo lapelio senoje užrašų knygelėje. Sausainiai kepti galybę kartų, dažnai dovanojami draugams ar net keliaujantys į užsienį kaip mažos dovanėlės.
Smagu gauti dovaną, bet dar smagiau dovanoti.
Sausainiams reikės:
100 g sviesto,
1/2 puodelio rudojo cukraus,
2 šaukštų auksaspalvio sirupo (arba medaus),
1 puodelio miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
druskos.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės.
Supilame sirupą ir vėl gerai išsukame.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Mišinį beriame į išsuktą sviesto ir cukraus masę. Viską gerai išmaišome.
Ant kepimo popieriumi ištiestos skardos formuojame mažus rutuliukus. Juos dėliojame dideliais atstumais vienas nuo kito. Lengvai suplojame.
Pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 10 – 12 min.
Atvėsiname kepimo skardoje arba ant grotelių.
Skanaus ir dovanokime!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą