Šalta vasara... Ir truputėlį tuščiais sodais:
braškės nenoksta, obelys nušalo, vos vienas kitas serbentas ant šakų supasi.
Bet gal pyragui užteks J
Raudonuosiuose serbentuose vitaminų yra mažiau nei
juoduosiuose. Tačiau šios uogos puikiai tinka malšinant troškulį, gerinant
apetitą. Taip pat plačiai naudojamos konditerijoje dėl gražios spalvos ir ilgo
išsilaikymo.
Keksui reikės:
Sluoksniams:
120 g sviesto,
70 g cukraus,
2 kiaušinių,
140 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
30 g natūralaus jogurto.
Pertepimui:
180 g natūralaus jogurto,
200 ml riebios grietinėlės,
80 g cukraus,
20 g želatinos,
120 – 150 g raudonųjų serbentų.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir
kiaušiniais. Supilame jogurtą ir suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Viską gerai išmaišome.
Tešlą supilame į kepimo popieriumi ištiestą formą ir
pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 35 min.
Iškepusį ir atvėsusį keksą padaliname į 3
sluoksnius.
Paruošiame kremą pertepimui. Želatiną užpilame
vandeniu ir paliekame išbrinkti.
Dalį serbentų paliekame papuošimui, o likusius
užpilame šlakeliu vandens ir pakaitinam su 50 g cukraus. Į karštus serbentus
sudedame išbrinkusią želatiną ir maišome kol jį ištirps. Paliekame atvėsti ir
tuomet sumaišome su jogurtu.
Grietinėlę su likusiu cukrumi išplakame iki standumo
ir atsargiai įmaišome į serbentų masę. Dedame į šaldytuvą 10 – 15 min.
Kekso sluoksnius pertepame kremu, papuošiame ir
laikome šaldytuve kol visiškai sustings.
Skanaus ir kur vasara?
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą