2014 m. liepos 23 d., trečiadienis

Rabarbarų trauktinė


Kilo noras eksperimentuoti. Jau keleri metai gaminu aviečių trauktinę, kuri turi puikų pasisekimą, tad kodėl nepabandžius ir kitų skanių derinukų. Trauktinei visada naudoju karamelinį cukrų. Jis labai panašus į gintarą J.

Gintaras ne tik puošia, bet ir gydo. Kinų medicinoje jis žinomas ir vertinamas nuo senų laikų. Lietuviai gintarą atranda iš naujo: geriamos arbatos, siuvamos pagalvėlės, masažiniai diržai ir pan.

Trauktinei reikės:
350 g rabarbarų (jau nuvalytų),
500 g karamelinio cukraus,
40 g nerafinuoto palmių cukraus,
1 l degtinės.

Rabarbarus supjaustome pagaliukais, užberiame cukrumi ir užpilame degtine. Laikome tamsiai ir vėsiai apie 1 mėn.


Skanaus ir eksperimentuokime!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą