Kuomet teko pakeliauti po Turkiją visur valgiau
baklažanus. Įvairūs suktinukai su jais mano buvo paragaujami pirmiausia. O kas
būtų jeigu nuvykčiau į Gruziją?
Daržovės Gruzijos virtuvėje užima ne mažiau svarbią
vietą nei sūriai, mėsa, riešutai ar prieskoniai. Lietuvoje veikiantys restoranai
labai dažnai, kaip užkandį pateikia baklažanus su graikinių riešutų įdaru.
Patiekalui reikės:
2 baklažanų,
1 stiklinės gliaudytų graikinių riešutų,
1 skiltelės česnako,
1 šaukšto majonezo,
žiupsnelio druskos,
aliejaus kepimui,
granato sėklų,
kalendos ar petražolės šakelės.
Baklažanus supjaustome riekelėmis ir iš abiejų pusių
apkepame aliejuje. Iškepusias sudedame ant popierinių servetėlių, kad sugertų
aliejaus perteklių.
Baklažanus apšlaksčius aliejumi galima kepti ir
orkaitėje.
Iki vientisos masės sutriname graikinius riešutus ir
česnako skiltelę. Įmaišome majonezo. Pagardiname druska ir gerai išmaišome.
Keptas baklažano riekeles sluoksniuojame su užtepu.
Galima susukti ir suktinukus.
Paruoštus baklažanus pabarstome granato sėklomis ir papuošiame
kalendros ar petražolės lapeliu.
Skanaus ir vykstam į Gruziją!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą