Jau turbūt visi žino, kad mėgstu baklažanus.
Įvairiomis formomis. O paskutinis atradimas – džiovinti. Kvapas šiek tiek primena
džiovintus grybus, tačiau įdarius ir išvirus nebelieka jokių panašumų su
grybais. Ir vėl menu kelionę į Turkiją J
Turkijoje vasarą įdaromos šviežios daržovės: paprikos,
pomidorai, cukinijos, baklažanai. Žiemos metu – džiovintos.
Patiekalui reikės:
12 – 15 džiovintų baklažanų,
1,5 puodelio ryžių,
1/3 poro,
½ virtos ar keptos vištos krūtinėlės,
1 skiltelės česnako,
2 šaukštų pomidorų pastos,
paprikos miltelių,
maltų juodųjų pipirų,
cinamono,
druskos,
1 citrinos,
šlakelio aliejaus.
Baklažanus nuplauname, užpilame verdančiu vandeniu ir
apverdame apie 7 – 10 min. Tuomet sudedame į kiaurasamtį ir nuvarviname bei
atvėsiname.
Ryžius sumaišome su smulkintu poru, česnaku, vištienos
krūtinėle. Pagardiname pomidorų pasta, druska, pipirais ir cinamonu. Įpilame šlakelį
aliejaus. Viską gerai išmaišome.
Įdaru užpildome apvirtus baklažanus ir juos sustatome
į puodą, kurio dugną pašlakstome aliejumi ir išklojame citrinos riekelėmis.
Į puodą su baklažanais pilame vandens, kad siektų
baklažanų viršų, bet jų neapsemtų. Statome ant ugnies ir verdame apie 30 min. arba kol ryžiai bus minkšti.
Skanu ragauti su naminiu jogurtu.
Skanaus ir įvairios formos!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą