Atėjo sriubų metas. Šiltų, garuojančių ir tokių
savaitgalinių J
Kaip sako patys ukrainiečiai – barščiai tai ne sriuba,
tai barščiai.
Barščiams reikės:
apie 500 g jautienos šonkaulių,
4 vidutinio dydžio burokėlių,
1/4 kopūsto galvos,
2 morkų,
1 svogūno,
2 bulvių,
2 pomidorų,
2 skiltelių česnako,
šluotelės petražolių,
2 - 3 lauro lapų,
šlakelio aliejaus,
šlakelio obuolių acto,
žiupsnelio cukraus,
žiupsnelio druskos.
1 svogūno,
2 bulvių,
2 pomidorų,
2 skiltelių česnako,
šluotelės petražolių,
2 - 3 lauro lapų,
šlakelio aliejaus,
šlakelio obuolių acto,
žiupsnelio cukraus,
žiupsnelio druskos.
Pirmiausia reikia
išsivirti jautienos sultinį. Šonkauliukus ant nedidelės ugnies verdame apie 2,5
val.
Neturint galimybės
išsivirti naminio sultinio naudojame kokybišką pirktinį.
Smulkiai supjaustome
svogūnus, sutarkuojame morkas ir burokėlius.
Nuo pomidorų, pamerkdami
juos į karštą vandenį, pašaliname odelę, išvalome sėklas ir smulkiai juos
supjaustome.
Aliejuje apkepame
svogūnus, suberiame morkas ir burokėlius bei pomidorus. Įpilame acto. Viską
troškiname apie 30 min.
Namuose pasigamintą
sultinį reiktų perkošti ir įpilti papildomai vandens. Taip pat pasūdyti bei
įmesti kelis lauro lapus ir pipirus.
Į sultinį sudedame
kubeliais pjaustytas bulves. Po kelių minučių į užkaistą puodą keliauja
pjaustytas kopūstas. Verdame apie 30 min.
Keptuvėje ištroškintas
daržoves sudedame į puodą, viską gerai išmaišome ir dar paverdame apie 15 min.
Paragaujame, ar nieko
netrūksta: cukraus, druskos, pipirų.
Išjungiame ugnį ir
suberiame smulkiai traiškytą česnaką. Sriubą reikia palikti uždengus apie 1
val., o tuomet ragauti su česnakinėmis „pampuškomis“.
Prieš ragaujant
pabarstome petražolėmis ir pagardiname grietine.
Skanaus ir laikas!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą