2015 m. sausio 25 d., sekmadienis

Antis su apelsinais


„Karnavalas baigės...“ dainuoja E. Lubys. Nors namuose dar likę keletas šventinių papuošimų. Kažkaip dar norisi juos matyti J O va antis suvalgyta per šventes.

Iš kitų paukštienos rūšių antiena išsiskiria tuo, kad yra gana kaulėta ir tamsesnė. Besilaikantiems dietos, ši mėsa nėra pats geriausias pasirinkimas, nes yra gana riebi.

Patiekalui reikės:
1 anties (1,5 – 2 kg),
1 apelsino,
1 šaukštelio smulkiai sukapotos imbiero šaknies,
1 šaukštelio džiovinto baziliko,
1 šaukštelio druskos,
2 – 3 šaukštų medaus,
1 apelsino sulčių,
šlakelio sojų padažo.

Antį nuplikome verdančiu vandeniu iš visų pusių. Jos odelė susitraukia. Paukštį nusausiname ir iš vidaus ir išorės įtriname mišiniu iš imbiero, baziliko ir druskos.

Nuplautą apelsiną padaliname ketvirčiais ir sudedame į anties vidų.

Antį dedame į kepimo skardą ir pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.

Pakaitiname medų, apelsino sultis ir sojų padažą kol visi produktai susimaišys.

Po geros valandos kepimo, antį iš kepimo skardos perkeliame ant grotelių ir kas 15 - 20 min. apverčiame ir aptepame pasiruoštu padažu. Kepam iki visos pusės gražiai apskrunda apie 45 – 50 min.


Skanaus ir karnavalas baigės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą