Tokios visur tinkamos. Nors skaniausios ką tik
iškeptos.
Česnakas - vienas vertingiausių ir universaliausių
maisto produktų pasaulyje. Žinomas kaip vienas seniausių vaistinių augalų,
česnakas plačiai pripažįstamas, kaip sveikatą gerinantis produktas.
Bandelėms reikės (12 vnt.):
400 – 420 g miltų,
250 ml pieno,
100 g sviesto,
5 g sausų mielių,
1 šaukšto cukraus,
1 kiaušinio,
4 – 5 skiltelių česnako,
žiupsnelio džiovintų žolelių,
žiupsnelio druskos,
Į puodą pilame pieną, dedame 50 g sviesto, beriame cukrų
ir druskos. Pakaitiname iki sviestas ištirps.
Mieles sumaišome su miltais ir suberiame į šiltą pieną.
Gerai išmaišome ir paliekame pakilti gerai valandai.
Įdarui susmulkiname česnaką ir sumaišome jį su
žolelėmis, druska ir minkštu sviestu.
Pakilusią tešlą padaliname į 12 gabaliukų, kuriuos
sudedame į kepimo formą. Kiekvienos bandelės viršuje padarome įpjovą, į kurią
įterpiame įdaro. Bandeles aptepame plaktu kiaušiniu.
Kepame apie 30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus ir tinka!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą