Kai vakarienės reikia čia ir dabar, nes puikiai
supranti, kad nors ir 22 val., bet neužmigsi, nes pilvas groja maršus – toks patiekalas
labai tinka. Ir kai žmogus nemėgstantis kiaušinienės sako, kad netiki, kad ką
tik ją taip skaniai valgė – tai jau didelis pliusas patiekalui. O gal tam, kas
jį gamino? J
Šparagų auginimo sąlygos
turi įtakos jų spalvai, tad pažvelgę į juos galite nesunkiai nuspėti, iš kokios
šalies jie atkeliavo. Prancūziški šparagai yra švelniai rožiniai, britiški ir
amerikietiški – žali. Na, o ispaniški ir olandiški – balti.
Patiekalui reikės:
šparagų,
kiaušinių,
lašišos,
aliejaus,
sviesto,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
Kietesnius šparagų galus nupjauname arba nuskutame.
Šparagus supjaustome į 3 – 4 dalis ir kepame aliejuje. Baigiant kepti įmetame
gabaliuką sviesto, lengvai pasūdome ir pabarstome pipirais.
Šalia baigiančių kepti šparagų įmušame kiaušinius.
Į lėkštę dedame keptus kiaušinius, ant viršaus
šparagus ir kelis gabaliukus lašišos.
Dar galima ir riekelę baltos duonos.
Skanaus ir čia ir dabar!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą