2015 m. gegužės 30 d., šeštadienis

Šparagai su kiaušiniais ir lašiša


Kai vakarienės reikia čia ir dabar, nes puikiai supranti, kad nors ir 22 val., bet neužmigsi, nes pilvas groja maršus – toks patiekalas labai tinka. Ir kai žmogus nemėgstantis kiaušinienės sako, kad netiki, kad ką tik ją taip skaniai valgė – tai jau didelis pliusas patiekalui. O gal tam, kas jį gamino? J

Šparagų auginimo sąlygos turi įtakos jų spalvai, tad pažvelgę į juos galite nesunkiai nuspėti, iš kokios šalies jie atkeliavo. Prancūziški šparagai yra švelniai rožiniai, britiški ir amerikietiški – žali. Na, o ispaniški ir olandiški – balti.

Patiekalui reikės:
šparagų,
kiaušinių,
lašišos,
aliejaus,
sviesto,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.

Kietesnius šparagų galus nupjauname arba nuskutame. Šparagus supjaustome į 3 – 4 dalis ir kepame aliejuje. Baigiant kepti įmetame gabaliuką sviesto, lengvai pasūdome ir pabarstome pipirais.

Šalia baigiančių kepti šparagų įmušame kiaušinius.

Į lėkštę dedame keptus kiaušinius, ant viršaus šparagus ir kelis gabaliukus lašišos.

Dar galima ir riekelę baltos duonos.


Skanaus ir čia ir dabar!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą