2015 m. gegužės 31 d., sekmadienis

Šparagų piršteliai


Vasaros atėjimo proga - puikūs šparagų piršteliai, su sūrių padažu! Ko daugiau reikia? :)


Lietuviškas žodis „vasara“ yra indoeuropiečių kalbos kilmės, reiškiantis ankstyvą metą (sanskrito kalba „vasar“ reiškia „anksti“).

Piršteliams reikės:
šparagų,
bemielės sluoksniuotos tešlos,
kiaušinio,
juodgrūdės, sezamo sėklų,
sūrio.

Kietus šparagų galus nupjauname ar nuskutame. Šparagus padaliname per pusę ir sumetame į pasūdytą verdantį vandenį kelioms minutėms kol suminkštės.

Išvirusius perliejame šaltu vandeniu ir paliekame nuvarvėti.

Kambario temperatūroje atšilusią tešlą lengvai pakočiojame ir supjaustome juostelėmis, kuriomis apvyniojame šparagus.

Kepimo skardoje suguldytus susuktus šparagus patepame plaktu kiaušiniu ir pabarstome sėklomis ar sūriu.

Kepame apie 15 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

Mėgaujamės dažydami į įvairių sūrių padažą.


Skanaus ir vasara!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą