Vasaros atėjimo proga - puikūs šparagų piršteliai, su
sūrių padažu! Ko daugiau reikia? :)
Lietuviškas žodis
„vasara“ yra indoeuropiečių kalbos kilmės, reiškiantis ankstyvą metą (sanskrito
kalba „vasar“ reiškia „anksti“).
Piršteliams reikės:
šparagų,
bemielės sluoksniuotos tešlos,
kiaušinio,
juodgrūdės, sezamo sėklų,
sūrio.
Kietus šparagų galus nupjauname ar nuskutame. Šparagus
padaliname per pusę ir sumetame į pasūdytą verdantį vandenį kelioms minutėms
kol suminkštės.
Išvirusius perliejame šaltu vandeniu ir paliekame nuvarvėti.
Kambario temperatūroje atšilusią tešlą lengvai
pakočiojame ir supjaustome juostelėmis, kuriomis apvyniojame šparagus.
Kepimo skardoje suguldytus susuktus šparagus patepame
plaktu kiaušiniu ir pabarstome sėklomis ar sūriu.
Kepame apie 15 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Mėgaujamės dažydami į įvairių sūrių padažą.
Skanaus ir vasara!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą