2016 m. spalio 9 d., sekmadienis

Paprikų troškinys


Reto skanumo šis troškinukas. Pirmieji stiklainiai jau išlaižyti, nesulaukus žiemos.

Pasaulyje žinoma daug rūšių paprikų, kurios yra sukultūrintos ir daugiausia naudojamos kaip aštrūs prieskoniai, dažnai klaidingai vadinami pipirais.

Troškiniui reikės:
80 - 90 g aitriosios paprikos (čili),
450 – 500 g paprikos,
900 - 1000 g pomidorų,
1 vnt. didesnio svogūno,
5 - 6 skiltelių česnako,
2 vnt. didesnių morkų,
¼ stiklinės cukraus,
¼ stiklinės baltojo vyno acto,
1 šaukštas druskos,
šlakelio aliejaus.

Visas paprikas išvalome ir supjaustome smulkiais kubeliais. Geriausia tai daryti mūvint pirštines.

Panašiai supjaustome morkas su svogūnais. Česnaką supjaustome labai smulkiai.

Pomidorius užpilame verdančiu vandeniu kelioms minutėms. Nupilame ir pašalinę odeles susmulkiname stambiais gabaliukais.

Giliame puode įkaitiname aliejų. Suberiame česnaką. Jam lengvai apkepus – morkas ir svogūną. Po kelių minučių visas paprikas ir pomidorus. Retkarčiais pamaišant troškiname apie 45 min.

Daržovėms suminkštėjus pilame actą, beriame cukrų ir druską. Paverdame apie 10 min. ir sukrečiame į mažus stiklainius. Laikome vėsiai.


Skanaus ir reto skanumo!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą