Čia ne naujų metų pažadai – valgyti sveikiau, čia
būdas išbandyti kažką naujo. Ir nors labai mėgstu avinžirnius, bet čia jų
skonis kiek per intensyvus. Bet paragauti verta.
Sausainiams reikės:
400 g konservuotų avinžirnių (240 g be skysčio),
160 g riešutų sviesto,
80 g medaus,
100 g šokolado lašelių kepiniams,
2 šaukštų pilno grūdo kvietinių miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių.
Avinžirnius, riešutų sviestą, medų dedame į virtuvinį
kombainą ir sutriname iki vientisos masės.
Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir
viską gerai išmaišome.
Beriame šokolado lašelius ir dar kartą viską
išmaišome.
Drėgnomis rankomis formuojame rutuliukus, kuriuos
sudedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Paspaudžiame kiekvieną.
Kepame apie 15-20 min. iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus ir verta paragauti!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą