Parmigiana di melanzane – mūsų namuose labai dažnas
ant pietų ar vakarienės stalo. Ir jau kokius 5 ar daugiau metų. Vasaros metu su
šviežiais pomidorais, žiemą – konservuotais.
Apkepui reikės:
1 didesnio ar 2 mažų baklažanų,
apie 500 ml konservuotų pomidorų,
1 mažo svogūno,
2 skiltelių česnako,
2 rutuliukų mocarelos sūrio,
50-70 g tarkuoto kietojo sūrio,
įvairių prieskoninių žolelių,
druskos,
cukraus,
maltų pipirų.
Baklažanus supjautome
plonomis riekelėmis ir lengvai apkepame mažame kiekyje aliejaus.
Į gilesniame puode
įkaitintą aliejų beriame smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus. Jiems
lengvai apkepus supilame smulkintus pomidorus, žoleles, cukrų, druską ir
pipirus. Lengvai maišant verdame apie 10 min.
Į kepimui skirtą indą
pilame dalį padažo, guldome baklažanus, ant viršaus pjaustytos mocarelos
riekeles. Sluoksniuojame iki pabaigsime produktus. Viršų užbarstome kietuoju
sūriu.
Pašauname į 180 0C
temperatūros įkaitintą orkaitę 30 – 40 min.
Skaniausia viską išdažyti
baltos duonos rieke.
Skanaus ir vėl norisi!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą