2020 m. birželio 25 d., ketvirtadienis

Rabarbarų galetė


Rabarbarų sezonas gana trumpas ir dažnai juos užgožia braškės. Tad reikia paskubėti 😊


Galetei reikės:
Pagrindui:
230 g miltų,
50 g cukraus,
100 g sviesto,
1 šaukšto obuolių acto,
60 ml ledinio vandens.
Įdarui:
250 g rikotos sūrio,
400 – 450 g rabarbarų,
70 g cukraus,
1 kiaušinio.

Pasiruošiame pagrindo tešlą. Miltus sumaišome su cukrumi. Sudedame gabaliukais pjaustytą šaltą sviestą ir pirštais sutriname iki drėgnų trupinių. Pilame actą ir ledinį vandenį. Užminkome tešlą, kurią sukame į maistinę plevelę ir paliekame šaldytuve apie 1 val.

Rabarbarus nuvalome ir supjaustome riekelėmis. Užberiame cukrumi ir permaišome.

Atvėsintą tešlą kočiojame tarp 2 kepimo popieriaus lakštų iki plataus apskritimo, kuris tilptų į kepimo skardą. Nuimame viršutinį popieriaus lakštą.

Iškočiotą pagrindą aptepame rikotos sūriu ir ant viršaus išdėliojame rabarbarus su cukrumi. Nuo kraštelių paliekame apie 3-4 cm be įdaro, kuriuos užlenkiame apgaubdami įdaro dalį.

Galetės kraštus aptepame plaktu kiaušiniu. Galima papildomai pabarstyti cukrumi ar migdolų riekelėmis.

Pašauname iki 200 0C įkaitintą orkaitę 15 min., tuomet kaitrą mažiname iki 180 0C ir kepame apie 40 min., kol krašteliai paruduos.

Atvėsiname ir skanaujame su ledais.


Skanaus ir skubame!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą