2020 m. rugpjūčio 27 d., ketvirtadienis

Ispaniškos pusryčių bandelės

Mallorcan Ensaimadas – puikiai tinka vėlyviems pusryčiams, nes jų gaminimas šiek tiek užtrunka, o per atostogas keltis labai anksti tingisi 😊

Bandelėms reikės (10-12 vnt.):

230 g miltų,

50 g cukraus,

15 g šviežių mielių,

75 ml pieno,

1 kiaušinio,

2 šaukštų rapsų aliejaus,

50 g sviesto,

1 šaukšto cukraus pudros,

druskos.

Mieles ištrinti su šiltu pienu ir palikti kol lengvai suputos.

Miltus persijoti į didesnį dubenį, sumaišyti su druska ir cukrumi. Į miltų mišinį supilti pieno ir mielių skystį. Lengvai permaišyti.

Atskirame inde sumaišyti kiaušinį su aliejumi. Supilti į miltų ir mielių masę. Minkyti iki vientisos, lygios ir elastingos tešlos apie 10 min. Vengti dėti papildomų miltų.

Tešlą sudėti į sviestu ar aliejumi pateptą dubenį, uždengti rankšluosčiu ir šiltai kildinti apie 1 valandą.

Pakilusią tešlą lengvai perminkyti ir padalinti į lygius 10-12 gabaliukus. Kiekvieną gabaliuką iškočioti į virvelę. Kiekvieną virvelę mirkyti ištirpintame svieste ir susukti į spiralę.

Suformuotas bandeles sudėti į kepimo popieriumi ištiestą skardą, paliekant vietos tarp bandelių. Uždengti ir palikti pakilti dar apie 30 min.

Bandeles lengvai patepti vandeniu ir pabarstyti cukraus pudra.

Kepti iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 10 – 15 min., kol bendelės gražiai parus.

Vėstančias papildomai pabarstyti cukraus pudra.



Skanaus ir dar atostogos!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą