2020 m. gruodžio 8 d., antradienis

Grikių miltų sausainiai

Tokie labai kitokie, lyg šiek tiek smėliuko burnoje… Bet tikrai skanūs ir puikiai tinkantys tiek dovanoms, tiek ant šventinio stalo.

Sausainiams reikės (1 didelė kepimo skarda):

100 g grikių miltų,

60 g kvietinių miltų,

70 g cukraus,

90 g sviesto,

1 kiaušinio,

30 ml grietinėlės (35 proc. riebumo),

druskos,

1 šaukšto aguonų,

1 šaukšto cukraus.


Sumaišome visus miltus, druską, cukrų. Sudedame kambario temperatūros sviestą, supjaustytą kubeliais ir pirštais sutriname visus produktus iki trupinių.

Atskiriame kiaušinio baltymą nuo trynio.

Trynį lengvai išplakame su grietinėle. Mišinį supilame į trupinius ir suminkome tešlą.

Iš tešlos suformuojame du ritinėlius, kuriuos įvyniojame į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuve apie 1 - 2 val.

Atvėsintus ritinėlius aptepame kiaušinio baltymu iš visų pusių ir apvoliojame aguonų ir cukraus mišinyje.

Supjaustome ritinėliais ir sudedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą.

Pašauname iki 180 0C įkaitintą orkaitę 15 - 20 min.



Skanaus ir ruošiamės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą