Karantino metu tenka dar daugiau planuoti, dėlioti ir sudaryti sąrašus, kokių produktų reikia. Duona labai retai būna sąraše, o po kelių bandymų kepti duoną namuose su įvairiausiais priedais – nereiks visai duonos pirkti 😊
Duonai reikės:
220 g kvietinių miltų,
50 g ruginių miltų,
25 g šviežių mielių,
200 ml šilto vandens,
1 šaukštelio cukraus,
1 šaukštelio druskos,
½ puodelio priedų – kmynų, įvairių sėklų
ir pan.
Mieles ištriname su cukrumi ir šiltu
vandeniu. Paliekame keletą minučių paburbuliuoti.
Miltus sumaišome su druska ir priedais –
kmynais, sėklomis.
Miltų mišinį supilame į skystą mielių masę
ir gerai išmaišome. Uždengiame rankšluosčiu ir statome šiltoje vietoje 1 val.
Masė turi padvigubėti.
Pakilusią tešlą krečiame į kepimo
popieriumi ištiestą formą ir statome į neįkaitintą orkaitę. Įjungiame orkaitę
iki 230 0C temperatūros. Duona kepa apie 40-45 min. Pabeldus į paviršių mediniu
šaukštu – girdime duslų garsą.
Iškepus traukiame iš orkaitės ir gerai
sudrėkiname paviršių. Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame atvėsti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą