2021 m. sausio 22 d., penktadienis

Naminė duona

Karantino metu tenka dar daugiau planuoti, dėlioti ir sudaryti sąrašus, kokių produktų reikia. Duona labai retai būna sąraše, o po kelių bandymų kepti duoną namuose su įvairiausiais priedais – nereiks visai duonos pirkti 😊

Duonai reikės:

220 g kvietinių miltų,

50 g ruginių miltų,

25 g šviežių mielių,

200 ml šilto vandens,

1 šaukštelio cukraus,

1 šaukštelio druskos,

½ puodelio priedų – kmynų, įvairių sėklų ir pan.

 

Mieles ištriname su cukrumi ir šiltu vandeniu. Paliekame keletą minučių paburbuliuoti.

Miltus sumaišome su druska ir priedais – kmynais, sėklomis.

Miltų mišinį supilame į skystą mielių masę ir gerai išmaišome. Uždengiame rankšluosčiu ir statome šiltoje vietoje 1 val. Masė turi padvigubėti.

Pakilusią tešlą krečiame į kepimo popieriumi ištiestą formą ir statome į neįkaitintą orkaitę. Įjungiame orkaitę iki 230 0temperatūros. Duona kepa apie 40-45 min. Pabeldus į paviršių mediniu šaukštu – girdime duslų garsą.

Iškepus traukiame iš orkaitės ir gerai sudrėkiname paviršių. Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame atvėsti.



Skanaus ir vėl eisiu kepti!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą