2020 m. gruodžio 6 d., sekmadienis

Cukinijų duona

Namuose vis dar guli kelios takso dydžio cukinijos. Jau sausokos, net puikiai tinkančios šios duonos kepime.

Duonai reikės:

250 – 270 g cukinijos (jau be sėklų ir žievės),

4 kiaušinių,

250 g miltų,

100 g sūrio (fermentinio, „Džiugo“, čederio ir pan.)

2 šaukštelių kepimo miltelių,

įvairių šviežių ar šaldytų prieskoninių žolelių- petražolių, krapų ir pan.,

apie 0,5 šaukštelio druskos,

maltų juodųjų pipirų.


Cukiniją sutarkuoti burokine tarka.

Sūrį supjaustyti mažais gabaliukais arba sutarkuoti.

Kiaušinius lengvai išplakti dideliame dubenyje. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Išmaišyti iki vientisos tirštos masės.

Į tešlą suberti cukiniją, sūrį ir susmulkintas žoleles bei prieskonius. Viską gerai išmaišyti.

Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi ištiestą kekso formą, išlyginti paviršių ir pašauti į iki 180 0C įkaitintą orkaitę maždaug 50 – 60 min. Tikrinti mediniu pagaliuku.

Atvėsinti ant grotelių.



Skanaus ir tegyvuoja cukinijos!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą