2021 m. kovo 10 d., trečiadienis

Sausainiai su pelėsiniu sūriu

Nors pelėsinio sūrio stipriai juose nesijaučia, tad net jo nemėgstantys neatpažino ką valgo.

Sausainiais reikės:

150 g miltų,

100 g sviesto,

100 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu,

1 – 2 šaukštų grietinėlės,

2 šaukštų sezamo sėklų.

 

Šaltą sviestą sutarkuojame burokine tarka.

Sūrį susmulkiname ir beriame į sviestą. Lengvai permaišome.

Suberiame miltus ir pirštais triname iki trupinių, paskui suminkome tešlą. Jeigu sunkiau limpa, pilame šiek tiek grietinėlės.

Iš tešlos suformuojame 2 pailgus ritinėlius. Juos įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 1 val.

Atvėsintus apvoliojame sezamo sėklose ir supjaustome riekelėmis, kurias guldome į kepimo popieriumi ištiestą skardą.

Kepame apie 15 – 20 min. iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje.

Atvėsiname ant grotelių.



Skanaus ir neatpažinsite!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą