Nors pelėsinio sūrio stipriai juose nesijaučia, tad net jo nemėgstantys neatpažino ką valgo.
Sausainiais reikės:
150 g miltų,
100 g sviesto,
100 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu,
1 – 2 šaukštų grietinėlės,
2 šaukštų sezamo sėklų.
Šaltą sviestą sutarkuojame burokine tarka.
Sūrį susmulkiname ir beriame į sviestą. Lengvai
permaišome.
Suberiame miltus ir pirštais triname iki
trupinių, paskui suminkome tešlą. Jeigu sunkiau limpa, pilame šiek tiek grietinėlės.
Iš tešlos suformuojame 2 pailgus
ritinėlius. Juos įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 1 val.
Atvėsintus apvoliojame sezamo sėklose ir
supjaustome riekelėmis, kurias guldome į kepimo popieriumi ištiestą skardą.
Kepame apie 15 – 20 min. iki 180 0C
įkaitintoje orkaitėje.
Atvėsiname ant grotelių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą