2021 m. kovo 15 d., pirmadienis

Sėklų krekeriai

Tikrai labai geri. Ir sėklas galima rinktis kokias mėgstame ir pagaminti ilgai netrunka, ir tinka prie salotų, sriubos ar vienus pakramsnoti.

Krekeriams reikės:

50 ml karšto vandens,

25 g rapsų aliejaus,

25 g sviesto,

½ šaukšto cukraus,

½ šaukštelio druskos,

25 g krakmolo,

110 g miltų,

½ šaukštelio kepimo miltelių,

1 kiaušinio,

po 1 šaukštą saulėgrąžų, moliūgo, sezamo sėklų.


Į karštą vandenį beriame cukrų, druską, pilame aliejų ir sudedame sviestą. Maišome iki vienalytės masės.

Beriame krakmolą. Išmaišome.

Sumaišome miltus su kepimo milteliais. Per kelis kartus suberiame juos į skystą masę. Užminkome minkštą tešlą.

Tešlą kočiojame tiesiai ant kepimo popieriaus. Plonumas 1-2 mm. Su visu popieriumi perkeliame į kepimo skardą.

Tešlos paviršių ištepame lengvai plaktu kiaušiniu. Pabarstome sėklomis ir jas ranka lengvai įspaudžiame į tešlą.

Tešlos lakštą supjaustome norimo dydžio stačiakampiais.

Kepame iki 200 0C įkaitintoje orkaitėje 10 – 15 min.



Skanaus ir tikrai labai geri!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą