Tikrai labai geri. Ir sėklas galima rinktis kokias mėgstame ir pagaminti ilgai netrunka, ir tinka prie salotų, sriubos ar vienus pakramsnoti.
Krekeriams reikės:
50 ml karšto vandens,
25 g rapsų aliejaus,
25 g sviesto,
½ šaukšto cukraus,
½ šaukštelio druskos,
25 g krakmolo,
110 g miltų,
½ šaukštelio kepimo
miltelių,
1 kiaušinio,
po 1 šaukštą saulėgrąžų,
moliūgo, sezamo sėklų.
Į karštą vandenį
beriame cukrų, druską, pilame aliejų ir sudedame sviestą. Maišome iki vienalytės
masės.
Beriame krakmolą.
Išmaišome.
Sumaišome miltus su
kepimo milteliais. Per kelis kartus suberiame juos į skystą masę. Užminkome
minkštą tešlą.
Tešlą kočiojame
tiesiai ant kepimo popieriaus. Plonumas 1-2 mm. Su visu popieriumi perkeliame į
kepimo skardą.
Tešlos paviršių
ištepame lengvai plaktu kiaušiniu. Pabarstome sėklomis ir jas ranka lengvai įspaudžiame
į tešlą.
Tešlos lakštą supjaustome
norimo dydžio stačiakampiais.
Kepame iki 200 0C
įkaitintoje orkaitėje 10 – 15 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą