Paprastas receptas. Dalį baltų kvietinių miltų keičiant migdolų miltais, papildant masę moliūgo tyre ir nepadauginus cukraus – puikūs sausainiai prie arbatos.
Sausainiams reikės:
60 g moliūgo tyrės (gerai nuvarvintos),
80 g cukraus,
100 g aliejaus (rapsų),
200 - 210 g miltų,
200 g migdolų miltų,
žiupsnelio druskos,
moliūgo sėklų.
Sumaišome moliūgo
tyrę su cukrumi, aliejumi ir druska.
Atskirai sumaišome
miltus su migdolų miltais bei suberiame į skystą masę. Gerai išmaišome, paskui lengvai
paminkome.
Rankomis
formuojame plokščius blynelius. Ant viršaus įspaudžiame moliūgo sėklų.
Kepame iki 180 0C
įkaitintoje orkaitėje apie 20 – 25 min.
Skanaus ir verdame arbatą!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą