2022 m. sausio 15 d., šeštadienis

Migdoliniai sausainiai su moliūgu

Paprastas receptas. Dalį baltų kvietinių miltų keičiant migdolų miltais, papildant masę moliūgo tyre ir nepadauginus cukraus – puikūs sausainiai prie arbatos.

Sausainiams reikės:

60 g moliūgo tyrės (gerai nuvarvintos),

80 g cukraus,

100 g aliejaus (rapsų),

200 - 210 g miltų,

200 g migdolų miltų,

žiupsnelio druskos,

moliūgo sėklų.

 

Sumaišome moliūgo tyrę su cukrumi, aliejumi ir druska.

Atskirai sumaišome miltus su migdolų miltais bei suberiame į skystą masę. Gerai išmaišome, paskui lengvai paminkome.

Rankomis formuojame plokščius blynelius. Ant viršaus įspaudžiame moliūgo sėklų.

Kepame iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 20 – 25 min.


Skanaus ir verdame arbatą!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą